Hjem Nyheter Europa Pensjonist forsvarte seg med karate mot to utenlandske ranere

Pensjonist forsvarte seg med karate mot to utenlandske ranere

ØSTERRIKE En 62 år gammel pensjonist fra Østerrike slo tilbake med sine karateferdigheter da han ble utsatt for et ran av to utenlandske menn.

Det var på onsdag ettermiddag at 62-åringen Heinz S ble overfalt av to personer da han gikk på en skogsvei i nærheten av byen Luftenberg i Østerrike. Heinz forteller til en lokal avis at han ble oppsøkt av to utenlandske menn som skrek til ham på et fremmed språk og gav signal om at han skulle gi fra seg mobiltelefonen og penger. Da Heinz nektet ble han slått i brystet av en av de to mennene. Dette hindret derimot ikke pensjonisten, som praktiserte karate i sine yngre dager, fra å slå tilbake med full kraft. Han beskriver hendelsen slik:

–  Jeg slo en av mine never på nesen hans. Den burde være ødelagt. Den andre slo meg med et objekt på baksiden av ribbenene mine. Jeg sparket ham og han fløy nedover en skrent. Begge flyktet i forskjellige retninger.

Lokalt politi har startet en etterforskning for å finne de to gjerningsmennene, uten å lykkes.

Begge gjerningsmennene blir beskrevet som to mørke menn av utenlandsk opprinnelse, 20–30 år gamle og 180–185 cm. høye. Den ene personen hadde skjegg, mens den andre var barbert. En gjerningsmann vil også ha skader i ansiktet på grunn av offerets modige motstand.