Hjem Nyheter Norden Person kastet molotovcocktail mot moské i Sverige

Person kastet molotovcocktail mot moské i Sverige

SVERIGE: Natt til første nyttårsdag ble en moské i Uppsala forsøkt påtent, da en ukjent gjerningsperson kastet en brannbombe mot bygningen. I løpet av romjulen har to moskéer brent ned i Sverige.

moske-ta173a5e-jpg-640x360

Ved 05-tiden natt til første nyttårsdag ble moskéen i Svartbäcken i Uppsala forsøkt påtent. Både politi og brannvesen var raskt på plass, men brannen hadde da slukket av seg selv.

Torsten Hemlin ved politiets operasjonssentral forteller til den svenske avisen Aftonbladet at et vitne skal ha rapportert om at det skal ha blitt kastet en såkalt molotovcocktail mot moskéen. Hemlin forteller at det også skal ha vært skrevet «hatord» på inngangsdøren til moskéen, men vil ikke utdype hva det var som var skrevet, annet enn at det var «rasistisk».

To moskéer brent ned i romjulen

Tidligere i romjulen har to moskéer brent ned i Sverige. Første juledag brant moskéen i Eskilstuna, og natt til mandag en moské i Eslöv i Skåne. Politiet mistenker at begge brannene er påsatt.

Om brannen i Eskilstuna rapporterte flere medier at et vitne hadde observert en mann kaste en molotovcocktail mot moskéen. Politiets undersøkelser har dog vist at dette mest sannsynlig ikke stemmer, da søk med spesialtrente hunder etter spor av brannfarlige væsker inne i moskéen har vært resultatløse.

– Hadde det blitt kastet inn noen brannfarlige væsker hadde de markert, uttalte etterforskningsleder Lars Franzell.

Kilder:
Nytt angrep mot en moske i Sverige
Inga spår efter moskébrand
Moské i Eslöv brandhärjad