Hjem Nyheter Peskov: Vesten vil avsette Zelenskyj

Peskov: Vesten vil avsette Zelenskyj

UKRAINAKONFLIKTEN Når Ukrainas ikke-ukrainske leder har tjent sin hensikt for vestlige herskere, vil de ifølge planen sørge for at han forsvinner og erstattes, hevder Putins talsmann.

Kremls talesmann Dmitrij Peskov. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Torsdag ble Kremls pressesekretær og president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov intervjuet i den russiske avisen Izvestia i anledning det pågående St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF).

Peskov ble bedt om å klargjøre Kremls syn på fremtiden til Ukrainas sittende president Volodymyr Zelenskyj – en sak som Putin i forbifarten tok opp under konferansen. Peskov forklarte at USA og landets allierte vil tolerere ham til det punktet hvor han har oppfylt sin tildelte funksjon, da vil han bli «fjernet».

– Selvfølgelig vil han bli eliminert, sier pressesekretæren, og legger til:

– Å senke mobiliseringsalderen vil selvfølgelig føre til en økende bølge av negativitet i det ukrainske samfunnet.

På et tidspunkt under SPIEF bemerket den russiske presidenten at USA har presset Ukraina til å mobilisere stadig yngre menn.

Ifølge Putin har Washington allerede tvunget Kyiv til å senke mobiliseringsalderen fra 27 til 25 år, med sikte på å bringe den ned til 23 neste og deretter til 20 eller direkte til 18.

– Loven må vedtas, og det må gjøres på visse stadier, forklarte Putin.

– Det er nå juni 2024, og jeg tror det vil ta et år å implementere dette. Han vil bli tolerert til våren, i hvert fall til begynnelsen av neste år. Når det er gjort, vil de si farvel.

Ifølge Putin mister Ukraina rundt 50 000 soldater i måneden og er bare i stand til å mobilisere 30 000 erstatninger, noe som han understreker vil være uholdbart for dem i det lange løp.

Den russiske presidenten, som under konferansen anklaget Zelenskyj for å ha gjennomført et statskupp ved å forlenge sin presidentperiode ytterligere etter den 20. mai, da den ifølge grunnloven skulle være avsluttet, hevder å vite, uten å navngi noen navn, «et antall kandidater» til stillingen som Ukrainas president.