Hjem Nyheter Globalt PewDiePie snur etter massiv kritikk – E. Michael Jones analyserer

PewDiePie snur etter massiv kritikk – E. Michael Jones analyserer

SENSUR Den verdenskjente Youtube-profilen PewDiePie snur etter å ha mottatt massiv kritikk da han i en video fortalte at han ville donere 50 000 dollar til organisasjonen ADL. Professor E. Michael Jones analyserer PewDiePies helomvending.

E. Michael Jones er tidligere professor ved St. Marys College, og har forfattet en rekke bøker ved siden av å drive magasinet Culture Wars. Han har nylig lastet opp en video på BitChute der han analyserer helomvendingen til PewDiePie.

Felix Kjellberg, på Youtube mer kjent som PewDiePie, havnet i stormvær etter at han i en video fortalte at han ville donere 50 000 dollar til den jødiske organisasjonen Anti-Defamation League (ADL).

Mange av PewDiePies fans ble svært skuffet over nyheten, ettersom ADL er en av aktørene som ligger bak den politiske sensuren på Youtube. ADL-lederen Jonathan Greenblatt hyllet Disney i 2017 da de avbrøt sitt samarbeid med PewDiePie, og ADL har tidligere beskrevet svensken Felix Kjellberg som en person som «løfter frem andre Youtube-filmer som sprer «antisemittisme» og «hvit makt-tema»».

Etter den massive kritikken fra fans ombestemte PewDiePie seg og lovte at han ikke skulle donere penger til den jødiske organisasjonen. Mange spekulerer også i om det hele bare var trolling fra PewDiePies side, da med den hensikt å rette søkelyset mot ADL.

Nordfront.se har tidligere skrevet om saken, hvilket kan leses HER og HER.

Les også:
Google bruker ADL for å sensurere YouTube
ADL bak Youtubes nye sensur
Red Ice: Spesialrapport om sensuren på YouTube
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren
Tyske fagforeninger truer med å saksøke YouTube