Hjem Nyheter Pewdiepie trener med inspirasjon fra japansk nasjonalist

Pewdiepie trener med inspirasjon fra japansk nasjonalist

UNDERHOLDNING Den svenske YouTuberen Felix Kjellberg henter sin treningsinspirasjon fra en «kontroversiell» person. I sin siste video snakker han om sine leksjoner fra den japanske nasjonalisten Yukio Mishimas bok «Sun and Steel».

Yukio Mishima

Den svenske YouTuberen Felix Kjellberg, som går under kallenavnet Pewdiepie, slapp i går en video med tittelen «Training like Mishima for 7 days. Tittelen refererer til filosofiske og fysiske lærdommer fra Mishimas bok «Sun and Steel: Art, Action and Ritual Death». I novellen forklarer forfatteren sitt syn på kroppen. Pewdiepie avslutter videoen sin med å si:

Når jeg tenker på denne uken da jeg prøvde å trene som Mishima, føler jeg en ensomhet i innsatsen min og ble emosjonell – noe jeg ikke hadde forventet. Jeg fikk en bedre forståelse av balansen mellom kropp og sinn.

Yukio Mishima var en japansk forfatter og ekstremt hardfør nasjonalist som aldri aksepterte styreformen som ble pålagt Japan etter kapitulasjonen i andre verdenskrig. Fra 25. november 1970 ledet han et mislykket statskupp mot det pålagte demokratiske styret i et forsøk på å gjeninnsette keiseren som den absolutte lederen.

Nordfront har tidligere omtalt novellen Patriotisme, skrevet av den japanske nasjonalisten. Novellen er i stor grad en analogi for Mishimas eget liv, da den følger en japansk løytnants siste dag i livet med sin kone etter at kameratene hans bestemmer seg for å iscenesette et statskupp. I forbindelse med bokanmeldelsen kan du også lese om Mishimas siste dag i livet.

Forfatteren tilbrakte sine siste øyeblikk av livet på en militærbase i sentrum av Tokyo. Han sto der på en balkong med det formål å holde en tale til japanske soldater for å inspirere motstand etter et mislykket statskupp han hadde vært involvert i. Han innrømmet til slutt at han mislyktes og avsluttet talen med «lenge leve keiseren!». Etter å ha kommet inn fra balkongen, sa han til kommandanten på stedet: «Vi gjorde det for å gjeninnsette den japanske hæren under keiserens kommando. Jeg hadde ikke noe annet valg

Etter denne forklaringen, den 25. oktober 1970, tok Yukio Mishima sitt eget liv ved å kutte opp magen med et kort sverd.