Hjem Nyheter Pfizers jødiske sjef fra Sverige vil ha globalt samarbeid om vaksinasjonsstrategier

Pfizers jødiske sjef fra Sverige vil ha globalt samarbeid om vaksinasjonsstrategier

KORONA Jøden Mikael Dolsten sier at Sverige ikke får «isolere seg» fra omverdenen i kampen mot Covid-19 og de kommende pandemiene.

Mikael Dolsten, lengst til venstre, under Nobelfeiringen 2014; sammen med et par andre jøder, samt Sveriges daværende ambassadør i USA, Björn Lyrvall. Foto: SwedenNewYork (CC BY-NC 2.0)

I et «eksklusivt intervju» for SVT får øverste sjef for legemiddelselskapet Pfizers svenske avdeling og for global forskning, jøden Mikael Dolsten, legge ut strategi for hvordan Sverige skal maksimere vaksinasjonstilbøyeligheten hos det svenske folket.

SVTs nyhetsanker Nike Nylander erkjenner at Pfizer tar hånd om vaksinasjonspolitikken ved å påpeke at Pfizer startet vaksineringen med koronavaksine i Storbritannia, og at det derfra er blitt rapportert om «sterke allergiske reaksjoner» hos visse personer.

Disse rapportene løftes ifølge Nylander opp av svensker som tviler på å ta Pfizers nye vaksine mot Covid-19, og han ber Dolsten om å bemøte at disse allergiske reaksjonene ikke er blitt oppdaget under testperioden for vaksinen og spør om hva Dolsten mener om det.

Ti måneders utvikling mot normalt ti år

– Det er en historisk rask utvikling fra idé til å være hos pasientene. Det pleier å ta opp til ti år, nå tok det ti måneder, leste Mikael Dolsten opp fra en på forhånd skrevet tekst til SVT.

– Vi skal også tenke på at når man fører ut en vaksine i en slik massevaksinering på grunn av den fryktelige pandemien og hva den høster, så kommer det også til å være mulighet for at uvanlige bivirkninger rapporteres, eller at det sammenfaller reaksjoner med stresset ved å ta en vaksine, sier Dolsten til SVT.

Nylanders oppfølgingsspørsmål blir om alle vaksinene de ulike legemiddelforetakene produserer kommer til å strekke til.

– Det er viktig at flere foretak er engasjerte, og vi har jo sett det som en mulighet og ikke som konkurranse, svarer Dolsten.

– Vi har vunnet den første omgangen, «the first battle»med dette viruset. Vi vil jo se til at vi får kontroll på det i vår livstid og ikke trenger å kjenne redsel. Og der tror jeg denne teknikken vi har, og det er jo to foretak, et tredje på vei [i Sverige; i andre land finnes andre aktører, red. anm.], er/reds. anm.], har en spesiell spiss ved at den har unike egenskaper.

Men det handler ikke bare om Pfizers «spesielle plass», også politikken må henge med:

Konstant globalt samarbeid

– Er det noe råd jeg vil gi til den svenske strategien er det å virkelig jobbe i konstant samarbeid med resten av verden. Jeg vil oppfordre Sverige til å være aktivt og samle inntrykk fra hvordan andre land også går til veis i folkehelsekampanjer. Jeg tror at det er veien til fremgang å ikke være isolert.

Dette er samme «råd» som Dolsten har gitt til amerikanerne i USA, hvor han også bor og har statsborgerskap:

– Jeg håper at [USA] kan leges som nasjon og igjen være en lysende sol, og føre mennesker sammen snarere enn å dra oss vekk fra verden, sa Dolsten til Jewish Telegraph Agency i november, som en kommentar til både vaksinasjonsprogrammet i USA og at Joe Biden skal ta over presidentskapet i USA og dermed legge grunnlaget for en mer global og inkluderende politikk.

– Vi kan ikke bare lene oss tilbake og kjenne oss fornøyde, sier Dolsten videre til SVTs Nike Nylander.

– Dette er et virus som kommer til å kunne forandres, og viruset har slektninger som kan komme frem og komme gjennom de beskyttelser som vaksineringer og behandlinger gir noen år inn i fremtiden.

Pfizer skal gi folk “trygghet” til neste pandemi

Derfor er Pfizer ifølge Mikael Dolsten beredte på å gi folk utøket trygghet.

– Så vi må være veldig oppmerksomme nå, og vi er beredte, om det trengs, ti å mobilisere teknikken flere ganger for å gi trygghet til folk, sier Dolsten.

Han tror at mennesket kommer til å vinne over Sars-CoV-2, viruset som forårsaker Covid-19, men advarer samtidig om at neste pandemi venter bak hjørnet.

Noe svar på Nike Nylaners opprinnelige spørsmål om hvordan Pfizer skal håndtere vaksinasjonstvilere i Sverige gav Mikael Dolsten ikke. Men til Svenska Dagbladet sa han i et annet eksklusivt intervju – publisert dagen før hans intervju i Jewish Telegraph Agency – at svenskene ikke kommer til å få gå tilbake til et «normalt liv» om de ikke vaksinerer seg.

Han sa også til avisen at det svenske folket må venne seg til virusutbrudd, pandemier og massevaksinasjoner.

Les også:
Jødisk lege vil utrydde hvite amerikanere: «De er vaksinasjonsvegrere»
Dagens video: Leger står nå frem for å bekjempe falske nyheter
Storfarmasøytiske virksomheter vil ikke bli holdt ansvarlig for bivirkninger av Covid-vaksine
Bioforsker advarer mot Covid-19-vaksine
Dr. Michael Yeadon og Dr. Wolfgang Wodarg: «Koronavaksinene kan sterilisere kvinner»
Vaksine mot Covid-19 resulterte i nerveinflammasjon
Dagens video: Bio-ekspert advarer mot myndighetenes koronapolitikk
Dagens video: En forbrytelse mot menneskeheten