Hjem Nyheter Globalt «Pfizers vaksineutvikling er basert på talmudiske verdier»

«Pfizers vaksineutvikling er basert på talmudiske verdier»

KORONAVAKSINE At vaksineutviklingen under den pågående og påståtte pandemien skulle være en jødisk affære, ikke både i ytre henseende, men også i essens og kjerne som motivert av dette, er nå en kjensgjerning som blir etablert av de involvert selv.

Albert Bourla i midten, flankert av Theresa May og presidenten i Israel, Isaac Herzog. Dette under en minnemarkering for den da nylig avdøde britiske ortodokse sjefsrabbineren Jonathan Sacks. Hvilken forbindelse det skulle være mellom den amerikanske direktøren Bourla og den britiske religiøse lederen Sacks er ikke kjent, og langt fra åpenbar. Skjermdump fra Twitter.

Tidligere denne måneden ble Pfizers administrerende direktør, jødiske Albert Bourla, tildelt den israelske Genesis-prisen, også kjent som den jødiske Nobelprisen, for «sitt bidrag til menneskeheten og sin dedikasjon til jødiske verdier». Bourla ble CEO, administrerende direktør i Pfizer 1. januar 2019, under et år før det første påviste tilfellet av koronaviruset i Kina ble kjent. Og i sin takketale fremhevet Bourla de overlappende «verdiene» mellom sitt arbeid i Pfizer og jødiske verdier, også ved å referere til talmudisk lære og konseptet kjent som Picuach Nefesh: at ved å redde ett liv redder man en hel verden; «det er essensen av jødiske verdier, og det er innarbeidet i alt som Pfizer foretar seg» hevder Pfizer-sjefen.

(Bourla unnlater imidlertid å nevne at i de samme tekstene, tolket blant annet av den første rebben av Chabad: R. Shneur Zalman, så står det også at jøder har to sjeler: en gudesjel som tar del i Guds substans, og en animalistisk sjel, en ond del. En god jøde reflekterer dermed bare sin sjel. En ikke-jøde derimot har bare en animalistisk, ond, sjel. Den utgår fra onde krefter og har ikke potensiale til noe godt overhodet. I følge denne er dermed en ikke-jøde ikke bare en laverestående form for liv, men er essensielt ond med en substans som utgår fra sitra achra: de onde kreftene som truer all godhet og renhet i verden. En ikke-jøde er i essens ikke et menneske. Bildet medfølgende denne artikkelen er som nevnt fra minnemarkeringen til sjefsrabbineren Jonathan Sacks. Han studerte under en annen chabad-rebbe og fikk sin lære fra denne, en lære som altså hevder at ikke-jøder er iboende og ubotelig onde, og en laverestående livsform. Hva Bourla vil med Pfizer og vaksinene er dermed et åpent spørsmål, alt etter som hva man vil vektlegge, eller snarere: hva man tror Bourla vil vektlegge. Det ortodokse og messianske Chabad-Lubavitch dynastiet er for øvrig den største jødisk-religiøse retningen, og den de fleste oligarker, politikere, kulturpersonligheter og generelt de «rike og berømte» (som Jared Kushner) verden rundt bekjenner seg til. Og dens lære går uavbrutt, som nettopp «ortodoks» betyr: det læren var på 1700-tallet er like gyldig i dag.)

Som motivasjon for å gi prisen til Bourla fremhever stiftelsen som står bak prisen hans «målrettethet og villighet til å ta store sjanser og stor risiko». Noe sjefen Pfizer-sjefen selv sier seg enig i, uten å ta store sjanser og stor risiko ville man ikke klart å utvikle vaksinen: «Alt, hele verden, alt vi kjente ved den, var i ferd med å kollapse. Den eneste måten vi kunne gjøre noe så utfordrende, så visjonært, så enestående, var å ta store sjanser og stor risiko.» uttalte Bourla videre, før han fortsatte: «Noe av risikomomentene besto i å bestemme seg for mRNA-teknologien som blir brukt av Pfizer og Moderna, en uprøvd teknologi.» Pfizer-sjefen benyttet også anledningen til å lange ut mot de som bærer gule stjerner som motstand mot koronarestriksjoner eller vaksinepass: «de som gjør disse sammenligningene er idioter. Det er frastøtende å hevde at det å be folk om å beskytte helsen til andre ved å bære masker eller ved å ta vaksiner kan sammenlignes med det å være jøde, sigøyner eller homoseksuell, og bli sendt til en konsentrasjonsleir. Det er latterlig å komme med slike påstander.»

Prispengene på 1 millioner dollar skal Bourla for øvrig bruke på ulike initiativ for å opprettholde minnet om «holocaust». (Bourla hevder selv å være sønn av «overlevende», hvor hans mor var bare minutter fra å bli skutt av en eksekusjonspelotong før noen bestakk soldatene til å slippe henne fri, mens hans far tilfeldigvis var bortreist fra ghettoen de bodde i da innbyggerne ble samlet for å fraktes til Auschwitz.)

De siste dagene har Bourla imidlertid skapt overskrifter av langt mindre flatterende årsaker enn priser. Det viser seg at Bourla og Pfizer var i personlig kontakt med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen tidlig i den påståtte pandemien om innkjøp av 1,8 milliarder vaksinedoser til EU. Hva kommunikasjonen besto i vet man ikke, all den tid dette ble foretatt privat på SMS og andre meldingstjenester, og ikke journalført som rutinene og forskriftene krever, og von der Leyen selv nekter å frigi meldingene. Behandlingen av saken har for øvrig fått sterk kritikk av den europeiske Ombudsmannen som hevder von der Leyen har sluppet for lett og har nå bedt om at man skal på nytt forsøke å få utlevert meldingsutvekslingen.