Hjem Nyheter Norge Phil Anselmo krenker feminist-aktivister

Phil Anselmo krenker feminist-aktivister

KANSELLERINGSKULTUR En nyfeministisk black metal-teaterforestilling benytter rampelyset til å kansellere musikeren Phil Anselmo, for en ytring han gjorde i fylla for syv år siden.

Illustrasjonsbilde «Witch Club Satan»: AI-generert CreativeML OpenRAIL++.

Som Ukraina med Femen og til en viss grad Russland med Pussy Riot, har Norge fått en feministisk «aktivistgruppe» som bedriver «kvinnekamp» ved å blotte brystene og angripe kristendommen.

Witch Club Satan er «en neo-feministisk teaterforestilling og et band» som har blitt trigget av metal-musikeren Phil Anselmo, som for syv år siden i alkoholpåvirket tilstand ropte «white power» fra scenen i Danmark.

– Det er dypt provoserende, sier satanist-trommis Johanna Holt Kleive til NRK.

Nå vil hun og resten av feministene kansellere ham fra festivalen Tons of Rock i sommer.

Det såkalte bandet har fått mye medieomtale det siste halve året, og har blitt tatt under vingene av Mayhem-senior Necrobutcher (Jørn Stubberud), som ifølge Bylarm mener bandet er «nytt og friskt» og «noe nytt som svartmetall-scenen trenger nå». Til NRK sier de imidlertid selv at de egentlig er skuespillere.

– Vi er jo egentlig to teaterfolk og en skribent. Jeg hadde helt ærlig talt ikke tatt i en bass før vi startet dette prosjektet, sa feminist-bassist Victoria Fredrikke Schou Røising til NRK i desember.

Til NRK sier Tons of Rock at de «tror på å gi alle nye sjanser» og har ikke planer om å kansellere Anselmo. Feminist-aktivistene insinuerer dog at vil bruke scenelyset til å hetse Anselmo.

– Vi kommer til å stå på Tons of Rock i sommer og formidle noen ideer som faktisk er verdt noe i samfunnet og gjøre det ekstremt tydelig kva vi mener, sier Johanna Holt Kleive til NRK.

Venstreekstremister hetser nordiske black metal-band

Phil Anselmo er ikke den første musikeren som har kommet under angrep fra venstreekstremister. Det norske black metal-bandet Taake fikk i 2018 sin USA-turne kansellert etter protester fra Antifa, da frontmannen i 2007 på en konsert hadde malt et hakekors på brystet for å provosere.

Det svenske black metal-bandet Marduk fikk også stå ut med Antifa og BLM i USA i 2017, da bandet ble ansett være «nazistisk» ettersom deres musikk har tema fra andre verdenskrig. Marduk fikk også en konsert i Sverige avlyst året etter, da en venstreekstremistisk avis anklaget bandet for å ha koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen.