Hjem Nyheter Norge Planlagt asylmottak brant ned i Hordaland

Planlagt asylmottak brant ned i Hordaland

 MASSEINNVANDRING  Fredag ble hotellet i Lindås godkjent som mottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere. Natt til søndag brant det ned.

20151206_024833

Det var klokken 02.20 at politiet mottok melding om brannen på Hotell Lune Huler i Lindås i Hordaland. Da brannvesen og helsevesen ankom var bygningen overtent forteller vakthavende brannsjef Nils Medaas til NRK.

– Det var fullstendig overtent. Det så ut som et krater eller en vulkan. Jeg kan ikke huske sist gang jeg så så høye og brede flammer.

Først søndag morgen hadde brannvesenet kontroll på brannen. Slukningsarbeidet var dog ikke avsluttet.

Ukjent brannårsak

Politiet opplyser om at brannen startet i den delen av hotellet hvor restauranten er. Hva brannårsaken var, er dog usikkert.

– Det er for tidlig å konkludere med hva som er årsaken, men dersom det skulle vise seg at brannen er påtent er det svært alvorlig. Vi vil gjøre avhør utover dagen i dag, forteller operasjonsleder Arve Samsonsen til NRK.

Planlagt asylmottak – vedtatt på fredag

Allerede i oktober uttalte hotelleier Jenfrid Stellberg i et intervju med avisen Nordhordland, at hun ønsket å drive asylmottak. Det var dog ikke før på fredag, at det endelige vedtaket kom. Utlendingsdirektoratet (UDI) tildelte da Driftsselskapet Norsk Mottaksdrift AS en treårsavtale for å drive asylmottak på hotellet. Etter planen skulle cirka 40 såkalte enslige mindreårige asylsøkere flytte inn like etter nyttår.

Kilder:
Brann på planlagt asylmottak i Hordaland
Brannvesenet: – Det var et inferno av flammer