Hjem Nyheter Norge Planlagt asylmottak totalskadet i brann

Planlagt asylmottak totalskadet i brann

6

ASYLBRANN Et planlagt asylmottak i Hol kommune ble natt til tirsdag totalskadet i brann.

brann
Illustrasjonsfoto

Det var ved like før klokken 5 om morgenen at nødetatene mottok melding om brann i det planlagte asylmottak i Hallinkastet i Hovet i Hol kommune. Bygningen hadde nylig blitt godkjent som asylmottak.

Operasjonsleder Ola Fjeldstad i Sør-øst politidistrikt uttalte til VG at det dreier seg om en stor og eldre bygning. Ifølge Fjeldstad var bygning tom, og ble totalskadet som følge av brannen.

Lensmann Torstein Seim ved Hol lensmannskontor forteller til Dagbladet at de enn så lenge ikke vet noe om brannårsaken, men at de vurderer å få bistand fra Kripos.

– Per nå har vi ingen formening om hva som kan ha forårsaket brannen, men forhåpentligvis vil etterforskningen kunne si noe om dette. Vi starter taktisk etterforskning med vitneavhør nå. I tillegg vurderer vi å høre om Kripos vil bistå oss med den tekniske delen.

Opprinnelig var det Norsk Folkehjelp som i desember hadde søkt om å få drive mottak i den aktuelle bygningen. Organisasjonen trakk seg dog senere ut, og kommunestyret i Hol sa også nei, da de mente bygningen ikke var egnet som asylmottak. I januar valgte dog Fylkesmannen å overkjøre kommunestyret, og godkjente bygningen for mottaksdrift med 55 plasser i seks år. Det var asylprofitøren Hero som skulle drifte det planlagte mottaket.

Kilde:
Brann i planlagt asylmottak i Hallingdal

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg