Hjem Nyheter Globalt Playstation spiller inn stemmechatter – «krenkende tale» skal anmeldes

Playstation spiller inn stemmechatter – «krenkende tale» skal anmeldes

OVERVÅKNINGSSAMFUNNET Spillere som bruker Playstation kommer etter den siste oppdateringen til å måtte finne seg i at andre spillere har muligheten til å ta opp stemmene deres med det formål å tyste på dem skulle de føle at de har hørt «krenkende tale».

Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay (Public Domain).

Sony har meddelt at den neste oppdateringen av Playstation kommer til å inneholde en funksjon som gir spillere muligheten til å ta opptak av andres stemmer, skriver Summit News. Formålet er å gi spillere muligheten til å tyste til Sony skulle de føle at de har blitt utsatt for krenkende tale.

Brukerne av produktet tvinges til og med å avstå fra retten til privatliv for at andre brukere skal ha muligheten til å tyste på dem til Sony, slik at kontoen deres skal kunne forbys for «krenkende tale».

Etter denne oppdateringen kommer brukerne til å se en notifikasjon om gruppesikkerhet og at stemmechatter i grupper kan tas opp. Stemmechatt-innspilling for det formål å granskes er en funksjon som kommer til å være tilgjengelig på PS5. Popupen som du ser nå på PS4 har den hensikt å informere deg om at når du deltar i en chat med en PS5-bruker kan den tas opp og sendes inn til SIE [Sony Interactive Entertainment].

På sosiale medier protesterer nå brukere mot tiltaket.

«Hvis en gruppe venner vil tulle med hverandre om hudfarge eller prate om syke ting eller sex så er det deres sak», skriver en bruker på Twitter.

Sony mener imidlertid at overvåkningen er nødvendig for å opprettholde et trykt spillermiljø og for å forhindre trakassering, med det er ikke utenkelig at den faktiske motivasjonen er å observere politiske ytringer og blidgjøre venstreradikale grupper som Black Lives Matter (BLM).

Chris Menahan fra information liberation konstaterer at «avgjørelsen kommer bare måneder etter at  Playstation startet et samarbeid med Anti-Defamation League (ADL) en [jødisk] venstreorganisasjon som arbeider for lovfestelse av sensur av netthat og injuri mot det jødiske folket og presse Mark Zuckerberg til å øke sensuren på Facebook.»

Et annet eksempel på hvordan denne marxistiske sosiale ingeniørkunsten implementeres er ADLs samarbeid med EA sports som har det formål å «promotere sosial rettferd i gaming».