Hjem Nyheter Plyndring og opptøyer i Seattle etter BLM-demonstrasjon

Plyndring og opptøyer i Seattle etter BLM-demonstrasjon

USA Søndag kveld utartet en Black Lives Matter-demonstrasjon i Seattle seg til opptøyer. Tolv politimenn ble skadet, og minst to personer ble pågrepet under sammenstøtene.

En Black Lives Matter-demonstrasjon utartet seg søndag kveld til opptøyer i amerikanske Seattle. Butikker ble vandalisert og plyndret, og sammenstøt skjedde med politiet.

Ifølge politiet gikk en «gruppe personer» med baseballtrær til angrep, rundt tre timer etter at den opprinnelige demonstrasjonen hadde blitt avsluttet. Gruppen skal ifølge politiets talsmann ha vært velorganisert og i fellesskap rettet seg inn mot spesifikke foretak og regjeringsbygninger.

Journalisten Katie Daviscourt oppgav at det var terrororganisasjonen Antifa og BLM-aktivister som samarbeidet under opptøyene.

Flere butikker ble utsatt for skadeverk, deriblant Walgreens og Starbucks – sistnevnte forsøkte demonstrantene også å sette fyr på. Også Amazon Go, som er en kjede av ubemannede kolonialforretninger som drives av Amazon, ble plyndret. En film viser hvordan en gruppe demonstranter knuser vinduer og dekker butikken med graffiti, blant annet med budskapet «Raze Amazon» (Raser Amazon).

Amazon bevilget den 3. juni 10 millioner dollar til et flertall av organisasjoner engasjert i såkalt «sosial rettferdighet» og det å «forbedre livet» for amerikanske afrikanere. Organisasjonene ble valgt ut ved hjelp av Amazon’s Black Employee Network (Amazons svarte ansattes nettverk) med motiveringen at de bekjemper «systematisk rasisme gjennom rettssystemet» og «er engasjert i å øke utdanningsmuligheter og økonomiske muligheter for svarte samfunn».

Tiltaket hjalp derimot ikke, istedenfor ble en av Amazons butikker mål for BLM/Antifa-mobben.

Etter at folkemengden hadde gjort hærverk på privat eiendom beveget de seg mot det vestre politidistrikt der de kastet stein, flasker og fyrverkeri mot politiet. Tolv av politimennene ble skadet og en måtte transporteres til sykehus.

Etter det tok demonstrantene seg til politistasjonen i det østre distriktet der de knuste flere vinduer og forsøkte å stifte brann ved å kaste inn fyrverkeri.

Minst to personer skal ha blitt pågrepet ved demonstrasjonen.

Les også:
Ung hvit kvinne drept av BLM-mobb – sa »All lives matter»
FILM: Black Lives Matter-afrikaner i USA: «Drep alle hvite barn!»
Lederskikkelse innen BLM og «Defund the police» arrestert for barneporno
BLM-innsamlingene håndteres av gruppe med dømt jødisk terrorist i styret
Over 400 jødiske organisasjoner i USA støtter BLM
Jøden George Soros finansierer «Avfinansier politiet»-bevegelsen i USA