Hjem Nyheter Europa Polens grense til Hviterussland forsøkt stormet av «asylsøkere»

Polens grense til Hviterussland forsøkt stormet av «asylsøkere»

1

MASSEINNVANDRING Polske soldater utstasjonert til å bevokte grensen til Hviterussland ble sendt til sykehus etter å ha blitt utsatt for en rekke stormangrep av invaderende rasefremmede horder iløpet av helgen.

Skjermbilde fra stormingen av den polske grensen. Foto: Den polske grensevakten @Straz_Graniczna © Twitter

To polske soldater utstasjonert til å bevokte grensen til Hviterussland har blitt innlagt på sykehus med hodeskader etter at grensen ble forsøkt stormet av horder med aggressive «asylsøkere». Også flere polske ordinære grensevakter skal ha blitt påført kroppsskader. I over to måneder har migrantene befunnet seg i området mellom Hviterussland og Polen.

Den polske grensevakten skriver på sin Twitter at begge forsøkene på å storme grensen ble avverget:

Iløpet av helgen har det vært to voldsomme forsøk på å storme grensen. Aggressive grupper (omlag 60 og 70 personer) kastet steiner og greiner på grensevakter og soldater, og to soldater ble innlagt på sykehus.

Begge forsøkene på å ta seg inn i Polen med makt ble avverget.

I tillegg til at Polen kjemper mot invaderende aggressive migranter på grensen blir de utsatt for hatkampanjer og hylekor fra ulike anti-hvite NGO-er, som blant annet Amnesty International som har anklaget Polen for å ha «ulovlig strandet» innvandrere uten tilgang til mat og medisiner.

Polske myndigheter har anklaget Hviterussland for å ha medvirket i migrantenes storming av grensen, da polske grensevakter skal ha gjenkjent hviterussiske soldater forkledd i sivil bekledning som blant annet skal ha kuttet i stykker piggtrådgjerder.

Presidenten i Hviterussland Alexander Lukashenko har varslet at de ikke vil gjøre noen forsøk på å stoppe den illegale migrasjonen. Dette har ført til at Polen har økt sin tilstedeværelse av bevæpnete styrker for å forsvare landets grenser, på tross av forpliktelser overfor EU om å akseptere «asylsøkere» fra Hviterussland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
10 måneder siden

[…] Polens grense til Hviterussland forsøkt stormet av «asylsøkere» […]