Hjem Nyheter Europa Polens statsminister kaller EU-trusler mot Italia «skandaløst»

Polens statsminister kaller EU-trusler mot Italia «skandaløst»

2

EU Ursula von der Leyens «advarsel» til Italia er «skandaløst», mener Polens statsminister Mateusz Morawiecki.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki. Foto: Krystian Maj, CC BY 3.0 PL, via Wikimedia Commons.

I forkant av søndagens valg i Italia ga EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en «advarsel» til Italia om at dersom det velges en regjering som ikke «samarbeider», har EU «verktøy» til å iverksette tiltak. Von der Leyen trakk frem Ungarn som et eksempel, da Ungarn nå er i ferd med å miste en stor del av EU-støtten for å ha opptrådt i opposisjon til globalistunionens sjefer.

Nå går den polske statsministeren Mateusz Morawiecki ut og kritiserer von der Leyens advarsel, som han beskriver som «skandaløst», melder RT.

– Er det et slikt Europa vi ønsker oss? Er dette demokrati og rettssikkerhet? At eurokrater i Brussel bestemmer hva en regjering skal være?, spør Morawiecki.

I går ble det klart at Italia får en ny regjering ledet av Giorgia Meloni fra partiet Fratelli d’Italia, som har blitt beskrevet som «nyfascistisk». Meloni forventes å danne regjering med de to høyrepopulistiske partiene Lega og Forza Italia og borgerlige Noi Moderati.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Meloni og hennes kumpaner vant valget i Italia, på et nasjonalkonservativt grunnlag. Det bør vi glede oss over. I EU er Ungarn og Polen temmelig «woke» i samme retning; de vil ha nasjonal styring, ikke minst mht innvandring av rasefremmede. Major fronthole van der Leyen har truet med sanksjoner – tilbakeholdelse av penger – om ikke disse landene bøyer av, Vi får se om «the love of money» er sterkere enn folkenes selvbestemmelsesrett. I mørket som har senket seg over Europa er dette et lyspunkt.

J.H
J.H
2 måneder siden

EU tror de er konger over alle.