Hjem Nyheter Politi i Oregon nekter å hjelpe Portland med voldsbekjempelse: «Staten støtter forbrytere...

Politi i Oregon nekter å hjelpe Portland med voldsbekjempelse: «Staten støtter forbrytere og bekjemper politiet»

2

USA Oregons guvernør har begjært inn sheriffer fra tilgrensende fylker som understøttelse mot opptøyene i statens største by Portland. Sheriffene nekter ettersom staten bekjemper politimakten og støtter opprørerne.

Oregons guvernør Kate Brown (Demokrat). Skjermbilde: Sinclair KATU2.

Sheriffene i Clackamas og Washington, i den amerikanske delstaten Oregon, sier at de ikke kommer til å sende personale for å hjelpe til med protester i storbyen Portland, rapporterer den lokale Portlandkanalen KATU2.

Beslutningen fra politidistriktet i Clackamas og Washington fylker ble meddelt etter at Oregons demokratiske guvernør Kate Brown presenterte en plan for å få bukt med vold og ildspåsettelser ved protester som forekommer under blant annet Black Lives Matter-opptøyer, men som samtidig skal beskytte ytringsfriheten.

Planen oppfordret flere lokale lovbruddsbekjempende organer om å hjelpe til i kampen mot volden i Portland, inklusive sheriffens kontor i Washington og Clackamas fylker.

Clackamas fylkes Sheriff Craig Roberts lot meddele at guvernøren ikke har kontaktet hans kontor før hun presenterte planen sin. Han mener også at planen er dårlig.

— Å øke de lovbruddsbekjempende ressursene i Portland kommer ikke til å løse den nattlige volden og nå drap, sa Roberts.

— Den eneste måten å gjøre Portland sikkert igjen, er å støtte en politikk som holder forbrytere ansvarlige for deres ødeleggelse og vold, fortsatte sheriffen.

Washington fylkes sheriff i delstaten Oregon, Pat Garrett, henviser til flere risikoer med planen som førte til hans beslutning om å ikke sende sheriffer til Portland for å hjelpe Kate Brown.

Det handler om «bristen på politisk støtte for den allmenne sikkerhet, det rettslige landskapet, den nåværende ustabiliteten i kombinasjon med den harde granskningen av [politiets] voldsbruk [mot kriminelle]» sier Garrett.

Rasefremmed og venstreekstremistisk antifavold i Portland. Skjermbilde: Sinclair KATU2.

Ifølge Kate Browns plan er det også tenkt at politiet i Gresham skal hjelpe Portland. Politidistriktet i Gresham har uttrykt liknende tvil som andre distrikter, men har ennå ikke besluttet om de tenker å stille opp på planene om å hjelpe Portlands politi mot den eskalerende volden i storbyen.

Oregons Politisjefsforening lot i går meddele at de ikke vil vie sine begrensede ressurser til andre steder enn de samfunnene de er ment å ta hånd om.

På grunn av bristen på støtte for politimyndighetens arbeid i kombinasjon med det strafferettslige ansvar som politi og deres arbeidsgivere utsettes for, samt bristen på krav om ansvarsstillelse for dem som blir pågrepet etter å ha begått kriminelle handlinger, kan vi dessverre ikke vie våre bristende ressurser til andre steder enn samfunnene vi betjener.

I løpet av tiden etter at Kate Brown sjøsatte sin plan, har TV-stasjonen KATU2 ifølge stasjonens eget utsagn blitt «oversvømmet» av meldinger fra mange grupper og myndighetskontorer som sier at de ikke kommer til å hjelpe Brown i Portland.

Kate Brown er selv skuffet over responsen. Hun mener at «alle må hjelpe til» under vanskelige situasjoner. Ifølge henne er det heller ikke snakk om tvangsdeltakelse; kretskommunenes politidistrikt ville selv få bestemme hvilke ressurser de har mulighet til å låne ut, og når.

Les også:
Jøden George Soros finansierer «Avfinansier politiet»-bevegelsen i USA
Minneapolis ønsker å legge ned politiet – «hvitt privilegium å få hjelp fra politiet»
Lederskikkelse innen BLM og «Defund the police» arrestert for barneporno

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Håkon
Håkon
1 år siden

Patriotene får forsvare seg selv, med sin grunnlovsbestemte rett til å bære våpen.

Heimdal
1 år siden

Latterlig å se amerikanske liberale våpenmotstandere som har presset på så hardt om å fjerne folks våpen i flere år, kommer løpende i full panikk nå til våpenbærende patrioter og forlanger at de skal beskytte deres liv og eiendom nå som helvete er løst der…Hadde samme kaoset hendt i ultraliberale Norge der kun ett tynt sjikte av jegere blandt befolkningen har noen enkle skarve våpen, ville landet blitt tresket over som skurtresker tresker kornet på en åker. Det er kun snakk om tid før slikt hender i større skala her også, når man nærmer seg det å bli en minoritet… Les mer »