Hjem Nyheter Politi i Oregon nekter å hjelpe Portland med voldsbekjempelse: «Staten støtter forbrytere...

Politi i Oregon nekter å hjelpe Portland med voldsbekjempelse: «Staten støtter forbrytere og bekjemper politiet»

USA Oregons guvernør har begjært inn sheriffer fra tilgrensende fylker som understøttelse mot opptøyene i statens største by Portland. Sheriffene nekter ettersom staten bekjemper politimakten og støtter opprørerne.

Oregons guvernør Kate Brown (Demokrat). Skjermbilde: Sinclair KATU2.

Sheriffene i Clackamas og Washington, i den amerikanske delstaten Oregon, sier at de ikke kommer til å sende personale for å hjelpe til med protester i storbyen Portland, rapporterer den lokale Portlandkanalen KATU2.

Beslutningen fra politidistriktet i Clackamas og Washington fylker ble meddelt etter at Oregons demokratiske guvernør Kate Brown presenterte en plan for å få bukt med vold og ildspåsettelser ved protester som forekommer under blant annet Black Lives Matter-opptøyer, men som samtidig skal beskytte ytringsfriheten.

Planen oppfordret flere lokale lovbruddsbekjempende organer om å hjelpe til i kampen mot volden i Portland, inklusive sheriffens kontor i Washington og Clackamas fylker.

Clackamas fylkes Sheriff Craig Roberts lot meddele at guvernøren ikke har kontaktet hans kontor før hun presenterte planen sin. Han mener også at planen er dårlig.

— Å øke de lovbruddsbekjempende ressursene i Portland kommer ikke til å løse den nattlige volden og nå drap, sa Roberts.

— Den eneste måten å gjøre Portland sikkert igjen, er å støtte en politikk som holder forbrytere ansvarlige for deres ødeleggelse og vold, fortsatte sheriffen.

Washington fylkes sheriff i delstaten Oregon, Pat Garrett, henviser til flere risikoer med planen som førte til hans beslutning om å ikke sende sheriffer til Portland for å hjelpe Kate Brown.

Det handler om «bristen på politisk støtte for den allmenne sikkerhet, det rettslige landskapet, den nåværende ustabiliteten i kombinasjon med den harde granskningen av [politiets] voldsbruk [mot kriminelle]» sier Garrett.

Rasefremmed og venstreekstremistisk antifavold i Portland. Skjermbilde: Sinclair KATU2.

Ifølge Kate Browns plan er det også tenkt at politiet i Gresham skal hjelpe Portland. Politidistriktet i Gresham har uttrykt liknende tvil som andre distrikter, men har ennå ikke besluttet om de tenker å stille opp på planene om å hjelpe Portlands politi mot den eskalerende volden i storbyen.

Oregons Politisjefsforening lot i går meddele at de ikke vil vie sine begrensede ressurser til andre steder enn de samfunnene de er ment å ta hånd om.

På grunn av bristen på støtte for politimyndighetens arbeid i kombinasjon med det strafferettslige ansvar som politi og deres arbeidsgivere utsettes for, samt bristen på krav om ansvarsstillelse for dem som blir pågrepet etter å ha begått kriminelle handlinger, kan vi dessverre ikke vie våre bristende ressurser til andre steder enn samfunnene vi betjener.

I løpet av tiden etter at Kate Brown sjøsatte sin plan, har TV-stasjonen KATU2 ifølge stasjonens eget utsagn blitt «oversvømmet» av meldinger fra mange grupper og myndighetskontorer som sier at de ikke kommer til å hjelpe Brown i Portland.

Kate Brown er selv skuffet over responsen. Hun mener at «alle må hjelpe til» under vanskelige situasjoner. Ifølge henne er det heller ikke snakk om tvangsdeltakelse; kretskommunenes politidistrikt ville selv få bestemme hvilke ressurser de har mulighet til å låne ut, og når.

Les også:
Jøden George Soros finansierer «Avfinansier politiet»-bevegelsen i USA
Minneapolis ønsker å legge ned politiet – «hvitt privilegium å få hjelp fra politiet»
Lederskikkelse innen BLM og «Defund the police» arrestert for barneporno