Hjem Nasjonal kamp Politiet: 1 000 personer på 1. mai-demonstrasjonen

Politiet: 1 000 personer på 1. mai-demonstrasjonen

FALUN Politiet anslår at opp mot 1 000 personer vil delta på Den nordiske motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Falun.

Politiet uttalte i dag at de anslår at omkring 1 000 personer vil komme til å delta i Den nordiske motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Falun. Stemmer dette innebærer det at arrangementet blir den største nasjonalsosialistiske demonstrasjonen i moderne tid.

Fredrik Dahlgren, dialogpoliti i Göteborg, uttalte at det finnes risiko for konfrontasjoner med meningsmotstandere og forsøkte å antyde at dette kan forekomme også fra «vanlige mennesker som reagerer».

Redesjef Pär Sjögren, som er ansvarlig for Motstandsbevegelsens demonstrasjon på mandag, stiller seg undrende til Dahlgrens uttalelser og forsikrer deltakere om at de vil være trygge.

– Hva gjelder sikkerheten så har vi god oversikt over situasjonen. Vi har vårt egen sikkerhet, som er i stand til å forsvare demonstrasjonstoget selv uten politiets hjelp, noe som alle som har deltatt på våre demonstrasjoner vet.

Slike konfrontasjoner er aldri et resultat av «folke motstand» som politiet hevder, forteller Sjögren.

– Det er samme type mennesker som dukker opp hver gang vi skal ha demonstrasjon. De er som regel veldig få og har ingenting med «folkelig motstand» å gjøre, selv om media og åpenbart visse politimenn forsøker å fremstille det slik.