Hjem Nyheter Norden Politiet advarer mot flere voldtekter i Malmö

Politiet advarer mot flere voldtekter i Malmö

MULTIKULTUR Eksperter fra politiet advarer om at flere voldtekter kan komme til å skje i den innvandrertette byen Malmö i Sverige.

voldtekt-2

Politiets kriminelle profileringsgruppe har studert en rekke voldtekter som har funnet sted i den flerkulturelle byen Malmö og er nå ute med en advarsel om at flere voldtekter kan komme til å skje. Blant annet skal en 12 år gammel og en 14 år gammel jente ha blitt voldtatt utendørs midt på dagen. Flere tilfeller av seksuelle overgrep har også blitt rapportert til politiet.

– Det er flere anmeldelser som blir etterforsket. Det som er felles for alle er at det er overgrep mot unge mennesker. Noen er fullbyrdet voldtekter, andre er seksuelle overgrep som kan eskalere, sier Ewa-Gun Westford, talskvinne for politiet. Hun fortsetter:

– Etter å ha satt sammen sin analyse kom profileringsgruppen med en advarsel om at dette er noe som kan eskalere. Dette har blitt videreformidlet til politisjef Stefan Sintéus slik at han kan være i stand til å vurdere hva som skal skje videre.

Fra to av voldtektene har politiet sikret DNA-spor som viser at det er minst to gjerningsmenn. Avhør av ofrene har også ført til informasjon «som peker i en bestemt retning», sier Westford.

De to jentene som ble voldtatt har også kommet med beskrivelser av gjerningsmennene, men disse har politiet valgt å ikke gå ut med.

Kilder:
Polisen befarar fler överfallsvåldtäkter
Polisen varnar – fler våldtäkter i Malmö