Hjem Nyheter Politiet i England jager hvite klistremerker

Politiet i England jager hvite klistremerker

ENGLAND En politianmeldelse har blitt opprettet mot klistremerker i England som oppfordrer hvite til å slutte å føle seg skyldige for sin rasetilhørighet.

Kommunen Ipswich, sørøst i England, har revet bort rundt 60 plakater og klistremerker som har blitt klassifisert som rasistisk budskap for hvit makt. Budskapet på plakatene inkluderer «Ikke påta deg hvit skyld».

En talsmann for Ipswich kommune, Max Stocker, sier til avisen The Independent at kommunen jobber med å fjerne plakatene.

Lignende budskap har blitt sett i forskjellige deler av Storbritannia de siste månedene.

I Bristol sentrum ble det i forrige uke satt opp plakater med meldingen «Det er OK å være hvit».

Noen av disse plakatene er signert med navnet Hundred-Handers, en gruppe på sosiale medier som oppmuntrer til spredningen av budskapet av denne typen «hvit makt-meldinger», som The Independent kaller dem.

«Uakseptabelt»

Avisen har intervjuet en beboer fra Ipswich, Samantha Murray, som sier at hun selv har revet ned ti av plakatene.

– Slik skal det ikke være her. Ipswich er en fin flerkulturell by. Normalt lever folk bare sine egne liv, sier hun til avisen.

Bryony Rudkin, som er Arbeiderpolitiker og nestleder i kommunen, sier at «hvit makt-meldingen er «urovekkende».

– Denne rasistiske oppførselen representerer ikke Ipswich-folk eller byen vår. Kommunalt personell har blitt sendt til byen i løpet av helgen for å fjerne klistremerkene, sa Bryony Rudkin.

Politiet har startet etterforskning av plakatene, og ifølge en talsmann for Suffolk-politiet er de klar over lignende rapporter fra andre deler av Storbritannia.

Ipswich kommune ber innbyggerne rapportere om de ser flere «hvit makt»-skilt. The Independent publiserer også telefonnumre og nettsteder som innbyggerne bør henvende seg til.

For å gi artikkelen om de «hatefulle» skiltene ekstra vekt, publiserer avisen i forbindelse med rapporten også bilder av blant annet hakekors som har blitt satt i brann av såkalte høyreekstremister i USA.