Hjem Nasjonal kamp Politiet i Finland ønsker å forby Motstandsbevegelsen

Politiet i Finland ønsker å forby Motstandsbevegelsen

MOTSTANDSBEVEGELSEN Politiet i Finland vil forsøke å forby Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet i landet.

netthat

Det var i høst at politiet innledet en utredning om hvorvidt det var teknisk mulig å innføre et forbud mot Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland. Diskusjonene om et eventuelt forbud dukket opp i kjølvannet av løgnpressens hetskampanje mot Motstandsbevegelsen etter dødsfallet til den narkomane og kriminelle Jimi Joonas Karttunen.

LES OGSÅ: Rettssaken mot Jesse Torniainen

Politiets utredning er nå ferdig og de har i denne konkludert med at de ønsker å gå til sak for å forsøke å forby Motstandsbevegelsen.

Den finske foreningsloven fastslår at en forening ikke får bryte mot loven eller god skikk. Det er ifølge Seppo Kolehmainen ved politiet i Finland, dette Motstandsbevegelsen bryter mot.

– Vi anser at Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet vesentlig bryter mot loven og god skikk, og at det derfor er motivert å gå til sak.

At Motstandsbevegelsen ikke er en offisielt registrert forening i Finland, mener han ikke betyr noe, ettersom organisasjonen eksisterer og fungerer som en forening.

– Voldsomme og åpent rasistiske organisasjoners virksomhet skal ikke gis plass i det finske samfunnet, sier Kolehmainen.

Kilde:
Polisstyrelsen väcker talan mot Finska motståndsrörelsen