Hjem Nyheter Norge Politiet i Kongsberg frykter “rasisme” etter hærverk

Politiet i Kongsberg frykter “rasisme” etter hærverk

ABSURDISTAN Noen har knust vinduer og brutt opp en dør i huset hvor en kvinne natt til torsdag ble voldtatt i Kongsberg. Politiet synes det er ille og frykter det handler om «rasisme».

politibil

Det var natt til torsdag i forrige uke at en ung kvinne ble overfalt og dratt inn i en bolig i sentrale Kongsberg. Inne i boligen ble hun voldtatt av mellom én til fem utenlandske menn. Samtlige fem ble pågrepet og er siktet for ugjerningen. Tre har blitt varetektsfengslet, og to er løslatt. Siktelsen mot de løslatte er opprettholdt.

Les også: Ung kvinne overfalt og voldtatt i Kongsberg

Den påfølgende natten skjedde det dog noe som politiet i Kongsberg aldri har opplevd maken til: Noen hadde kastet stein gjennom to vinduer og brutt opp en verandadør i huset hvor den unge kvinne ble voldtatt.

Ettersom huset er bosted for to av de mistenkte innvandrerne spekulerer politiet i om det kan handle om «rasistisk» hærverk. Kriminalsjef Morten Ole Pedersen uttaler til NRK at han aldri har opplevd noe lignende i sin karriere, og etterlyser tips i saken.

– Hvis det er rasistisk motivert er det ille. Det er ille nok å ødelegge et åsted som politiet holder på å undersøke. Vi har ikke fått noen tips i forhold til akkurat dette. Dersom folk har hørt eller sett noe spesielt må de umiddelbart ta kontakt med politiet.

Ordføreren i Kongsberg, Kari Anne Sand, forteller til NRK at hun tar avstand fra alt som har med sivilt borgervern å gjøre, og mener steinkasting er et tegn på manglende folkeskikk. Hvordan hun stiler seg til at innvandrere voldtar unge norske kvinner, fremkommer ikke.

NRKs journalister, Kate Barth-Nilsen og Johanna Hauge, avslutter sin artikkel og samtale med kriminalsjef Pedersen ved å så tvil om jenta i det hele tatt ble voldtatt: «Utelukker politiet at kvinnen har blitt med disse mennene frivillig hjem?», spør de. Pedersen svarer: «Vi utelukker ingenting.»

Kilde:
– Hvis det er rasistisk motivert er det ille