Hjem Nyheter Norden Politiet i Malmö viser frem beslaglagte våpen

Politiet i Malmö viser frem beslaglagte våpen

SVERIGE Politiet i den innvandrertette byen Malmö beslaglegger skytevåpen hver eneste dag og har nå besluttet å vise frem noen av våpnene.

våpen1

Det store antallet av våpen på bildet ovenfor viser hvor stor tilgangen på skytevåpen er i Malmö. Hvert år beslaglegger politiet omkring 600 skytevåpen. Gjennomsnittet er på én til to våpen hver eneste dag i det flerkulturelle i Sverige.

Automatvåpen blir funnet i kjellere, pistoler i bukser eller i biler. Bagger fylt med våpen blir funnet nedgravd. Politiet mener at antallet skytevåpen som blir funnet bare er begrenset av hvor mye politiet er ute og leter.

– Hensikten med å vise frem våpnene er å belyse problemet med ulovlig våpenimport, hovedsakelig fra Balkan og Tsjekkia. Det er et stort problem, sier Stefan Sintéus, direktør for Malmö-politiet, til avisen Sydsvenskan.

Malmö og Skåne har nå tatt rollen som en pistol-forsyning til andre deler av Sverige.

– På grunn av Malmös geografiske posisjon så skjer smugling her, og vi tror de har et våpendepot her i Malmö. Hvis de kriminelle i Malmö og Skåne mister sitt våpen, får de raskt en erstatning.

Se flere bilder av våpenbeslagene nedenfor:

våpen2 våpen3 våpen4Kilde:
Vapen hittas i Malmö – varje dag