Hjem Nyheter Norden Politiet lyver og avbryter torgmøtet for å hedre Tommie Lindh – nasjonalister...

Politiet lyver og avbryter torgmøtet for å hedre Tommie Lindh – nasjonalister samler seg likevel

8

SVERIGE Politiet i Härnösand har av politiske grunner valgt å stoppe det planlagte torgmøtet for å hedre Tommie Lindh, som skulle holdes på lørdag. For å gjøre dette har de løyet og dratt ut beslutningsprosessen til etter arbeidstid i dag. Nasjonalister kommer likevel til å samle seg for å hedre Lindh.

Som Frihetskamp skrev tidligere i dag var det planlagt å holde et torgmøte for å hedre Tommie Lindh i morgen lørdag. Dette er hva som har skjedd:

Søknaden om tillatelse for sammenkomsten ble innlevert på onsdag av en privatperson.

Hele torsdag var politiet passive i saken og meddelte like før stenging via e-post at de skulle komme tilbake med en beslutning på fredag.

Arrangørene håpet at politiet skulle komme tilbake med et positivt svar tidlig fredag og at en rimelig dialog rundt arrangementet skulle kunne opprettes. Slik ble det dog ikke.

Politimannen som sendte e-posten og lovte å komme tilbake var umulig å nå på telefon. I stedet ble arrangørene kontaktet av lokalpoliti som åpenbart var en av gjennomgangsorganene som forhalte beslutningen sammen med tillatelsesenheten. Lokalpolitiet stiller krav om å ta en annen tid eller sted, hvilket ikke lar seg gjøre da noen av talerne har lang reisevei og ikke kan endre sine reiseplaner. Stedet politiet foreslo lå dessuten avsides, bortgjemt på en øy hvor politimyndigheten enkelt skulle ha kunnet stenge av all trafikk da man bare når øya via to veier.

Unnskyldningen politiet bruker for å begrunne at torgmøtet ikke får skje på avtalt tid og sted er at det er en annen sammenkomst som har tillatelse på stedet. Dette er dog en sannhet med så kraftige modifikasjoner at det ikke kan kalles for noe annet enn en løgn. Sannheten er at det er en pinseforsamling som av praktiske årsaker åpenbart har søkt om å stå på torget hver eneste helg i løpet av våren og sommeren for å spille litt musikk under rubrikken «Informasjon om avhengighetsstøtte på kristent grunnlag, sang og musikk».

Når arrangørene søker kontakt med personen som er ansvarlig for pinsekirkens arrangement er ikke denne mulig å nå. Når de til slutt får tak i en annen representant for kirken forklarer denne at personen som er ansvarlig for tillatelsen har vært utsatt for en ulykke og sannsynligvis derfor ikke kan nås. Etter fortsatt kommunikasjon og etterforskning rundt tillatelsen kommer beskjeden at disse pinsemøtene ikke holdes på torget ettersom han som arrangerer dem har vært svært skadet en tid. Kirken håper å komme i gang med møtene igjen om en måneds tid. Videre sier representanten for pinsekirken at de ikke har noe prinsipielt imot å dele torg med et annet møte som skal holde noen taler.

Alt virker derfor helt problemfritt, men politiet fornekter de faktiske omstendighetene og mener at de utgår fra det som står i deres tillatelsespapirer og ikke tenker ringe og kontrollere at arrangementet virkelig skal finne sted. Politiet insisterer også at det er umulig å holde to sammenkomster på torget, tross at det uttrykkelig i pinsekirkens tillatelse kan leses at ett av vilkårene for tillatelsen er at:

Enkelte av de aktuelle dagene skjer andre aktiviteter på Tora Torget. Dere må ta hensyn til dem og samarbeide om hvordan dere sammen kan bruke Stora Torget på best måte. God samtale føre til godt naboskap.

Dette påpekes gang på gang til politiet, som heller ikke bryr seg om dette.

Politiet haler også ut annonseringen av sin beslutning til kl. 16:57 fredag ettermiddag. Den ansvarlige politimannen ved tillatelsesenheten som lovte å komme tilbake med beslutningen kan ikke nås, gruppesjef Nils-Olav Gärdin tar over saken og lover å ikke gjøre som sin kollega og ta helg før arrangøren har fått den avtalte beslutningen. Etter å ha hatt sine jurister på saken hele dagen med å fabrikkere en beslutning om avslag og etter å ha reist ivei og hentet sin kone, returnere Gärdin til jobben og slenger ivei beslutningen som blir et avslag.

Like før beslutningen tas ringer representanter fra pinekirken til politiet for å fortelle at deres arrangement ikke krasjer med det planlagte torgmøtet da de kommer til å avlyse sitt møte. Politiet lyver da og sier til pinsekirken at det er et nazimøte og klarer å få kirken til å snu.

Avslaget i seg selv er åpenbart politisk motivert og løgnaktig da det sies at søknaden kan spores til Den nordiske motstandsbevegelsen, bare for at arrangøren bruker en Nordfront-adresse. Sannheten er at Nordfront er en frittstående nettavis og forening. Det var heller ikke Nordfront som søkte om torgmøtet, men en enkeltperson, hvilket er hvorfor koblingen er juridisk irrelevant, men at politiet gjør den viser deres egne politiske agenda. Alt annet som tas opp i avslaget er slikt som enkelt hadde kunnet løses om politiet ikke hadde bestemt seg for at dette møtet ikke skulle få holdes i Härnösand sentrum etter forrige helgs drap og voldtekt.

Da stemningen i Härnösand er som den er og mange til og med har planlagt å reise dit fra andre steder for å hedre Tommie er det dog mulig at det skjer en annen type sammenkomst med et liknende tema, men dette torgmøtet er i alle fall innstilt. Hvorvidt pinsekirken virkelig kommer til å stå på Stora torget og preke flerkulturens herlighet gjenstår også å se, men Härnösands ungdommer kan gå forbi og sjekke lørdag morgen mellom klokken 11 til 15.

Siste nytt i saken kom inn fredag kveld, da Nordfront fikk et tips om at et nytt arrangement som alternativ til dette avlyste torgmøte vil holdes i Härnösand. Dette arrangementet vil være et mer uformelt møte med kanskje en tale, og det vil også kanskje bli andre aktiviteter i løpet av dagen. Planen er at man samles på omtrent samme tid og sted som det avlyste torgmøtet. Ytterligere informasjon vil publiseres på Nordfront i løpet av lørdagen, skriver avisen.

Les også:
Tommie Lindhs drapsmann voldtok kvinnen to ganger
Västernorrlands fylkesmann er sint over Tommie Lindhs minnestund

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Som vi i bevegelsen har lært og erfart fra tidligere så er det poengløst og skulle prøve og avtale noe som helst med politiet.

Vi stiller der vi vil og utfører det vi skal uavhengig av politiets beslutninger.

Om de ikke liker det så får de bære oss vekk.

Marius
Marius
Svar til  Kim Larsen
2 år siden

Eksakt. ✋?

Grim
2 år siden

Eneste riktige er å aksjonere og la de rævslikkende politilederne sitte med geipen sin

Marius
Marius
2 år siden

Politiet oppfører seg stadig som om de har mer makt enn hva lovverket tilsier. Vi viker ei for fiendens leiesoldater. Kampen krever mer enn ord.

trackback
2 år siden

[…] kontakt med politiet for å kreve svar på hvorfor minnestunden ikke ble stoppet, til tross for at politiet nektet tillatelse til torgetmøtet som skulle […]

trackback
2 år siden

[…] i forrige uke startet det da politiet, av falske grunner, avslo søknaden om å holde et åpent og organisasjons-uavhengig torgmøte for […]

trackback
2 år siden

[…] Tragedien i Härnösand: Løgnmedia innleder propagandaoffensiv og støttes opp av aktoren Politiet lyver og avbryter torgmøtet for å hedre Tommie Lindh – nasjonalister samler seg likevel Nordfront TV var på plass i Härnösand – direktesendte minnestunden for den drepte Tommie Lindh […]

trackback
2 år siden

[…] Politiet lyver og avbryter torgmøtet for å hedre Tommie Lindh – nasjonalister samler seg likevel […]