Hjem Nyheter – Det er venstreekstremister som står for bråket!

– Det er venstreekstremister som står for bråket!

MOTSTANDSBEVEGELSEN I et intervju med Sveriges radio erkjenner politimesteren i Göteborg at Motstandsbevegelsens demonstrasjoner ikke forstyrrer orden, men at det derimot er venstreekstremister som starter opptøyer og kaos. Politimesteren lover også at Motstandsbevegelsen kommer til å få innvilget sin søknad om å få demonstrere i Göteborg den 30. september.

Folkeforræderen Erik Nord
Erik Nord. Foto: Thomas Johansson

I forkant av Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Göteborg neste måned har Sveriges radio pratet med Erik Nord, som er politimester for Storgöteborg. Nord konstaterer blant annet at politiet i Sverige ikke kan nekte noen å holde demonstrasjon på grunn av manglende politiressurser, hvilket politiet i Norge skyldte på da de nektet Motstandsbevegelsen å holde demonstrasjon i Fredrikstad.

— Ytringsfriheten er utformet slik at alle skal kunne legge frem sine synspunkter, forklarer Nord.

Det mest interessante i intervjuet er at Nord konstaterer at det ikke er Motstandsbevegelsens demonstrasjoner som forårsaker bråk.

— Mitt generelle inntrykk er at det ikke er denne demonstrasjonen som vil utgjøre den største faren for orden og sikkerhet, forteller Nord og fortsetter deretter:

— Vi vil helt sikkert kunne se opptøyer rundt demonstrasjonen. Men dette er noe som i første hånd begås av såkalte motdemonstranter. Da er det vår oppgave å stå imellom og holde dem fra hverandre og sørge for at begge sammenkomstene kan gjennomføres.

Den katolske journalisten og debattanten Gert Gelotte skrev en hatsk artikkel i den jødiske avisen Göteborgs-Posten der han hevdet at politiet burde tvinge Motstandsbevegelsen til å holde sin demonstrasjon innesperret i en fotballstadion der ingen utenforstående ville bli eksponert for det politiske budskapet. Dette avviser politimester Nord som irrasjonelt vås uten støtte i loven.

— Vårt syn er at dette ikke følger lovgivningen. Jeg har forståelse for at det kan vekke sinne når nasjonalsosialister marsjerer i gatene. Men om politiet skulle bestemme hvilke meninger som fikk fremføres, samt begynne å undersøke hvem som fremfører dem, og hvorvidt de er straffet tidligere, da nærmer det seg noe som ikke ligner ytringsfrihet og ikke engang demokrati, forteller Nord.

En frittalende politimester

Erik Nord er en politimann som har vært usedvanlig rett frem og hard i visse spørsmål. I 2015 uttrykte han at tigging burde forbys helt, og at politiet allerede burde bruke eksisterende lovverk for å stoppe tiggerne i den grad det var mulig.

I forbindelse med terrorangrepet i Stockholm skrev Nord på Twitter at Sverige burde begynne å trekke tilbake oppholdstillatelsen for innvandrere som støtter «voldelig ekstremisme». På senere tidspunkt har han også uttalt at statsborgerskap bør trekkes tilbake.

På bakgrunn av dette har også Nord blitt anklaget for å være rasist av en kvinnelig sosialdemokrat, noe politimesteren avfeier helt.

Kilde:
Polisen: Motståndsrörelsens demonstrationer är lugna – det är vänstern som stör ordningen
Polisen: «Ingen anledning att neka demonstration»