Hjem Nyheter Norden Politiet om bilbrannene i Umeå: «En følge av politiets reaksjoner mot kriminelle»

Politiet om bilbrannene i Umeå: «En følge av politiets reaksjoner mot kriminelle»

1

SVERIGE Den siste tiden har Umeå blitt hardt utsatt av tilsynelatende tilfeldige bilbranner. Ifølge David Helgesson i Umeåpolitiet ser de det som hevnaksjoner rettet mot politiet, etter innsatser mot kriminelle grupperinger i kommunen.

Bilde fra en av de siste bilbrannene i Umeå. Foto: Facebook.

Frihetskamp har tidligere rapportert om bilbranner i Umeå og den svenske nettavisen Nordfront rapporterte om ytterligere bilbranner i kommunen forrige uke, noe som også diskuteres i det siste avsnittet av Studio Bothnia.

I ett av tilfellene brant en bil der en kvinne hadde etterlatt sin hund et øyeblikk.

Tidligere har Umeåpolitiet kommentert at de ser bilbrannene som en slags hevnaksjon rettet mot politiet. Nordfront har vært i kontakt med David Helgesson i politiet, som er gruppesjef for avdelingen for grov kriminalitet i Västerbotten i anledning av dette.

– Vi kan se et mønster som taler for at hendelsene henger sammen med politiets reaksjoner mot kriminelle individer i Umeå, sier Helgesson.

Helgesson sier også at de for tiden ikke kan se at bilbrannene er rettet mot spesifikke biler og individer, men at de er blitt tilfeldig valgt ut.

På spørsmål hvorfor kriminelle skulle angripe tilfeldige utvalgte sivile biler om det er politiet de vil ramme, svarer Helgesson:

– Vi arbeider målbevisst for å forsøke å forhindre nye branner, men også for å registrere individene som ligger bakom brannene. Vi forsterker vårt arbeid i disse områdene både for å arbeide forebyggende mot ugjerninger och trygghetsskapende gjennom å finnes tilgjengelige og å være til stede.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morten Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Morten
Morten

Ja, så det er vel best å bare se en annen vei og la de kriminelle innvandrere holde på da? Det kalles vel svensk forebyggende arbeid, å se en annen vei?