Hjem Nyheter Politiet utredet ikke sexovergrep mot barn – redde for å bli anklaget...

Politiet utredet ikke sexovergrep mot barn – redde for å bli anklaget for «rasisme»

ENGLAND En uavhengig utredning bekrefter at den engelske byen Telford ble et mareritt for jenter på grunn av politietatens og politikernes redsel for å bli kalt rasister.

Politiet mislyktes med å rette seg inn på sørasiatiske menn som hadde begått sexovergrep mot barn ettersom det hadde vært «for politisk ukorrekt», fastslår en uavhengig utredning om seksuell utnyttelse av barn i byen Telford. Dette skriver BBC.

Rapporten, som ble publisert på tirsdag, har gransket mengder av tilfeller av seksuell utnyttelse av barn fra 1989 til i dag og utredet hvordan myndighetene har håndtert barneprostitusjon og seksuell utnyttelse av barn. Siden tidligere er det kjent at pakistanere, altså sørasiaster, i årtier har drevet barneprostitusjonsringer og grooming i England. Byen Telford, med sine 170 000 innbyggere, har vært særlig hardt rammet av den pakistanske sexhandelen med barn.

Ifølge utredningens leder, Tom Crowther, var majoriteten av de som var mistenkt for barneseksuallovbrudd i Telford i denne perioden «menn av sørasiatisk avstamning». Over tusen skal ha blitt seksuelt utnyttet i løpet av tidsperioden, men mørketallet kan være enormt, ettersom politiet ikke ville utrede forbrytelser eller ta seg til steder der man visste at barneprostitusjon pågikk, av redsel for å bli anklaget for rasisme.

– En gate ble betraktet som et no-go-område for politiet, hvilket åpenbart er en forferdelig fiasko, sa han og stemplet det som «en forsømmelse av politiets mest grunnleggende plikt» å la visse gater være upatruljerte.

– Denne gaten ble rapportert i lokalpressen på slutten av 90-tallet som å ha et problem med barneprostitusjon, og likevel var det et no-go-område, legger han til.

Utredningen viser at politiet ved et tilfelle av seksuell utnyttelse av barn «slapp saken som en varm potet» da det fremgikk hvem som var mistenkt. Flere vitneforklaringer gjør gjeldende at politiet var «redde for å stille spørsmål eller utfordre» ettersom de «ikke ville at de mistenkte skulle peke fingeren mot dem og si at de var rasister».

Utredningen går også hardt mot Telford og Wrekin Council, som omtrentlig tilsvarer våre kommunestyrer der de politiske partiene sitter og tar beslutninger. Også politikerne fattet «katastrofale» beslutninger av redsel for å ikke bli kalt rasister, ifølge utredningen.

Et av politikernes vedtak fra 2006 var å oppheve krave om drosjeløyver for drosjesjåfører, hvilket «kom helt og holdent av redsel for anklager om rasisme». Problemet var at de som styrte ifølge utredningen visste at drosjesjåfører tilbød barn gratis reiser i bytte mot sex.

Da politiet til slutt slo til under «Operation Chalice», eller hva som kom til å bli kjent som en av de verste pedofilskandalene i landets historie, ble det oppdaget at så mange som 1 000 jenter ble utsatt for voldtekt og menneskehandel de siste 40 årene. Tre av dem hadde dessuten blitt drept og to dødd som følge av de seksuelle overgrepene. Syv pakistanere ble dømt for å ha utsatt 100 jenter bare i løpet av årene 2007–2009.