Hjem Nyheter Politiet vil ha vekk demonstrantene – beslaglegger ved

Politiet vil ha vekk demonstrantene – beslaglegger ved

1

CANADA Lastebilprotesten utenfor Canadas parlament er et problem makthaverne så raskt som mulig vil løse. Nå beslaglegger politiet også ved som demonstrantene har stablet.

Skjermbilde: Youtube.

For en tid tilbake ble området utenfor Canadas parlament i Ottawa okkupert av deltakere i en nå verdensberømt lastebilkonvoi som ble samlet for å protestere mot vaksinasjonstvang og koronarestriksjoner.

Dette er noe som opprører landets liberale regjeringsparti, hvis leder Justin Trudeau som statsminister tydelig har tatt stilling mot uvaksinerte kanadere.

Politiet i byen jobber akkurat nå aktivt med å på forskjellige måter tvinge deltakerne til å forlate byen, blant annet ved å beslaglegge drivstoff og nå også fyringsved som har holdt dem varme i kulden.

Samtidig har statsminister Trudeau returnert etter å forrige helg ha flyktet hovedstaden da konvoien nærmet seg. Først var unnskyldningen at han hadde fått korona, deretter var unnskyldningen at han hadde flyktet av «sikkerhetsgrunner».

I parlamentet har protesten og restriksjonene blitt debattert. Blant annet har Trudeau påstått at Canada er «mer samlet enn noensinne».

Opposisjonsledere har også krevd slutt på restriksjonene og peker på at andre land har bestemt å åpne opp. Det virker dog som at Trudeau fortsetter på den tidligere utpekte linjen da han utpeker de som har vaksinert seg som ansvarstagende, i motsetning til uvaksinerte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 måneder siden

Å demonstrere er en rett man skal ha