Hjem Nyheter Norge Politiet vingler om uniformsreglementet

Politiet vingler om uniformsreglementet

2

HOMOLOBBYEN En av Frihetskamps lesere tipset nylig redaksjonen om politiets fortsatt inkonsekvente holdning til sitt eget reglement angående bruk av uniform i homolobbyens politiske Pride-demonstrasjoner.

Politi i Oslo Pride 2016.
Politi i Oslo Pride 2016.

I «Uniformsreglement for politi- og lensmannsetaten», kapittel 1 § 17 står det følgende om bruk av uniform i politisk sammenheng og demonstrasjoner:

Politiske demonstrasjoner
Politiets uniform legitimerer politimyndighet og skal bare nyttes i tjenesten. Bruk av uniform som deltaker i politisk sammenheng, interessekonflikter, demonstrasjoner eller tilsvarende tillates ikke.

At politiet går i uniform i Pride-demonstrasjoner er ikke nytt. I år var det den 14. gangen politiet deltok i Oslo Pride, og politisjefene oppfordrer alle politidistrikt til å delta på liknende arrangementer. I fjor ble det oppstandelse da Agder politidistrikt forbød bruk av uniform i paraden under homofestivalen Skeive Sørlandsdager, grunnet festivalens politiske innhold.

Frihetskamps leser har spurt politiet om hvordan de har tenkt å straffe politimenn som bærer uniform og deltar i Pride-parader. Politiet kunne informere vår leser at uniform kan brukes i Pride-parader, men at uniformsreglementet skal følges. Her sier de altså ja og nei på én gang, i god demokratisk ånd.

Les hele svaret fra politiet her:

Vi i politiet ønsker å være en åpen og inkluderende etat både for ansatte og befolkningen. Å tillate at de som ønsker det får bære uniform i PRIDE-toget, understøtter verdiene i vår medarbeiderplattform, samt at det bidrar til det holdningsskapende arbeidet knyttet til hatkriminalitet. Det er frivillig for alle tjenestepersoner å delta i arrangementet, og det er lagt til grunn at uniformsreglementet skal følges, samt at deltakelsen skal være stilren og respektfull.

Hvis du har tips om andre myndigheters frie tolkning av eget regelverk eller eksempler som viser at loven ikke er lik for alle, kontakt gjerne redaksjonen på [email protected].

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
3 år siden

Skulle nesten tro det var denne pedolobbyen som regjerte i Norge. Aggressivt og påtrengende krever de at enhver skal vaie med deres misvisende regnbueflagg, og nåde dem som ikke så gjør, da blir det stempelet homofob, og hyling i media. Da er det på med offerkoften og anklage disse for hatere, helt til man gir etter for deres hyling. Selv politiet viser seg ynkrygget og bøyer seg for deres krav, avviker fra sitt eget reglement for ikke å bli sett på som «homofobe» eller «umoderne». Tydeligvis, i 2018, er reglement noe som kun formes og diktes opp når man vil… Les mer »

peckerwood
peckerwood
Svar til  Johan G
3 år siden

derfor er det viktig å sette mydighetsutøvere til veggs om hva dem driver med og hvem dem samarbeider med av tvilsome grupper.og som jeg fant ut her i denne saken er dem villig til å bryte sine egne regler for homolobbyen.vær tøff still dem de ubehaglige spørsmålene så er du kansje heldig som meg å få svar så vi kan se hva dem driver med.