Hjem Nyheter Norge Politiets sikkerhetstjeneste på The Gathering

Politiets sikkerhetstjeneste på The Gathering

0

PST Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har hatt egen stand på datatreffet The Gathering på Hamar i Påsken. Her håper de å rekruttere nye medarbeidere blant norske tenåringer.

FOTO: SINDRE AUSTÅKER JOHANSEN / NRK

Datateffet The Gathering gikk av stabelen i Vikingskipet på Hamar i Påsken. Blant de over 6 000 deltakere finner man en stand opprettet og bemannet av PST.

– Dette er første gang PST deltar på The Gathering. Vi er her for å rekruttere fremtidens teknologer, og det er her vi tror de sitter, sier Dafina Shala som er kommunikasjonsrådgiver i PST, til NRK.

Alexander Vikan og Markus Frydenberg Helle, som deltar på datatreffet, mener verdensbildet tilsier at PST er en positiv faktor i samfunnet, selv om de kanskje mente noe annet bare for noen år siden.

– Ja, tiden går fremover. Før så mange på denne typen ting som noe negativt, men det er det definitivt ikke. Følger man med på verdensbildet, så ser man det, sier Helle

NRK mener PST blir å finne også på The Gathering i årene som kommer.

Hvordan PST i det hele tatt har fått innpass på en sosial sammenkomst som i det store og hele retter seg mot den mindreårige delen av befolkningen, oppgis ikke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg