Hjem Nasjonal kamp Politietterforskning i Finland – Motstandsbevegelsen mistenkes å være aktiv

Politietterforskning i Finland – Motstandsbevegelsen mistenkes å være aktiv

0

FINLAND Politiet i Finland har startet etterforskning etter mistanker om at representanter for den nå midlertidig forbudte finske grenen av Motstandsbevegelsen har publisert materiale på Motstandsbevegelsens finske nettavis.

Etter at Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland først i Pirkanmaa tingrett og deretter i Turku lagmannsrett ble dømt til forbud – da politistyret mener at organisasjonen bryter mot «god skikk» – anket organisasjonen saken til høyesterett. Høyesterett godtok å behandle ankesaken, men ga organisasjonen midlertidig virksomhetsforbud, frem til at saken er ferdigbehandlet.

Nå har politiet i Finland startet en etterforskning etter mistanker om at Motstandsbevegelsen fortsatt er aktiv i landet, på tross av det midlertidige forbudet. Politiet mistenker at «representanter for foreningen» har publisert materiale på Vastarinta, Den nordiske motstandsbevegelsens finske nettavis som før organisasjonsforbudet ble overført til finsktalende medlemmer bosatt i andre nordiske land.

Ifølge forskerdoktor Tommi Kotonen ved Jyväskylä universitet finnes det «en håndfull slike personer» som har «fortsatt med sin virksomhet», rapporterer Svenska Yle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg