Hjem Nyheter Norge Politiker delte artikkel fra Frihetskamp – løgnpressen gikk amok

Politiker delte artikkel fra Frihetskamp – løgnpressen gikk amok

HYSTERI Gammelmedia gikk til angrep da en Frp-politiker valgte å dele nyhetssak fra en alternativ nyhetsside på sosiale medier.

Etter den svært velykkede demonstrasjonen i Kristiansand tidligere i sommer går det sjeldent en uke uten at Motstandsbevegelsen blir nevnt i løgnpressen på Sørlandet. Denne gangen var det i forbindelse med at en artikkel fra Frihetskamp ble delt av nestleder i Aust-Agder Frp, Lene Dolly Bjerkan Langemyr, på hennes Facebook-profil.

Artikkelen handlet om den egyptisk imamen Mazen Al-Sersawi  som skal ha uttalt at islam tillater menn å ha sex med sine biologiske døtre. Sammen med en lenke til artikkelen skal indiskfødte Langemyr ha skrevet følgende kommentar: «Mens vi ønsker å skjerme barn for overgrep, voldtekt og incest, så lever det helt lovlig i den islamske troen. Trist!»

Agderposten var ikke sene med å kaste seg på saken, og allerede en halvtime(!) etter lenken var lagt ut på hennes private Facebook-profil, så hadde avisen tatt kontakt med Langemyr for å presse frem en beklagelse fra Frp-poltikeren sammen med et løfte å «sjekke kilder bedre neste gang». Ifølge Agderposten skal Langemyr ha fjernet lenken fra Facebook mens hun var i samtale med avisens journalister like før klokken 11:00 fredag.

Lene Dolly Bjerkan Langemyr

Om Agderposten på alvor har tatt på seg rollen som tankepoliti på sosial medier, eller om det rett og slett handler om frykt for konkurranse fra alternative medier, er ikke godt å si. Ettersom nyhetssider som Frihetskamp faktisk formidler den usminkede sannheten om emner som masseinnvandringen, et emne som bekymrer en økende andel av den norske befolkningen, er det ikke rart at stadig flere deler våre artikler på internett.

LES OGSÅ: Lyver for folket for å svartmale Motstandsbevegelsen

Til tross for at Frihetskamps artikkel hadde kildehenvisning til originalartikkelen fra en større engelsk avis og at imamens utsagn var gjort på video, ble Frps stortingsrepresentant fra Aust-Agder, Åshild Bruun-Gundersen, viet plass i Agderposten for å hevde at nyhetssider som Frihetskamp er «useriøse nettsider som publiserer saker som er misvisende eller til og med oppkonstruerte».

Frihetskamp ønsker likevel å takke Agderposten for gratis reklame verd hundretusener av kroner det siste året, og for i dette tilfelle, hjelpe til å spre Frihetskamps artikkel utover Langemyrs egne følgere på Facebook.

Kilde:
Frp-topp delte artikkel fra nynazistisk nettsted: – Oi, det visste jeg ikke