Hjem Nyheter Norden Politiker i Sverige skulle rømme landet ved krig – avgår

Politiker i Sverige skulle rømme landet ved krig – avgår

3

SVERIGE Liberalernas partileder Nyamko Sabuni annonserte fredag at hun avgår som partileder.

Nyamko Sabuni Foto: Wille Ögren (CC BY-SA 4.0).

– Jeg ser også at det ikke lenger er jeg som skal gå først i rekkene. Jeg forlater i dag posten til Sveriges liberale parti, sier Nyamko Sabuni på en pressekonferanse.

Det er bare tre år siden Sabuni ble valgt til partileder da Jan Björklund gikk av etter over ti år i posisjonen.

– Jeg er den jeg er, med styrker og svakheter. I 2019 valgte partiet hele meg, men hele meg er ikke det som trengs nå. Det tilslører det som er aller viktigst. At velgerne hører det liberale svaret, sier Sabuni på pressekonferansen.

Ifølge opplysninger til DN skal en av årsakene til den plutselige avgangen være kritikken som kom mot Sabuni etter at hun annonserte at hun skulle rømme landet ved en eventuell krig.

En annen årsak kan være at liberalerne etter Sabunis tiltredelse har sett en konstant synkende støtte i opinionstallene. De siste årene har de ligget klart under riksdagssperren i stort sett alle opinionsundersøkelser som har blitt presentert.

Ny partileder blir Johan Pehrson, som tidligere har vært LIberalernas gruppeleder i riksdagen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
1 måned siden

Nå gjenstår det bare å avgå fra Sverige og returnere til Afrika. Hennes opprinnelsesland trenger nok «flinke» politikere som henne.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Ikke så underlig at svenskene ikke vil stemme på et parti som er ledet av en overvektig negresse, uansett om hun er aldri så mye «kulturelt svensk». Det er vel implisitt rasisme som er årsaken, eller hva?

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 måned siden

Fremmede har sine egne gruppeinteresser, hvilket kolliderer med urfolket. Derfor er det aldri bra at fremmede får makt, ettersom de oftest er illojale til urfolket og fremmer en politikk som er til ulempe for disse.