Hjem Nyheter Norge Politiker kidnappet sin egen datter

Politiker kidnappet sin egen datter

1

SØRLANDET En politiker fra Aust-Agder er tiltalt for å kidnappet og låst inne sin sin egen datter i en hjemmelaget celle.

Aust-Agder tingrett

En politiker fra Aust-Agder står tiltalt for å ha kidnappet sin egen datter i 20-årene og låst henne inne i en hjemmelaget celle. Den tiltalte politikeren nekter straffskyld og hevder han gjorde det for å redde datteren, som skal ha hatt rusproblemer.

Episoden fant sted i fjor sommer, da den tiltalte oppsøkte datteren i en bolig sammen med to medhjelpere. Der bandt de henne fast, dro et trekk over hodet hennes og kjørte henne vekk i en bil. Da de kom frem ble datteren puttet inn i en hjemmelaget celle og lenket fast med håndjern.

Datterens advokat, Arve André Larsen, forteller til VG at hans klient oppfattet hendelsen som ekstrem og traumatisk, og at hun hele tiden har hatt et ønske om at gjerningsmennene skulle straffes.

– Hun opplevde det som en ekstrem handling og en traumatisk opplevelse. Det er mange trekk ved denne saken som gir en vond bismak. Dette er ikke greit.

Politikerens forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, uttaler til VG at hans klient forstår at han gikk “over streken”. Ifølge advokaten skal faren ha søkt hjelp fra flere instanser før han valgte å kidnappe sin egen datter. Både faren og medhjelperne er tiltalt for hendelsen, og risikerer opp mot tre års fengsel.

Kilde:
Politiker fra Aust-Agder tiltalt for kidnapping