Hjem Nyheter Norge Politikere unngår sensitive spørsmål på grunn av «netthat»

Politikere unngår sensitive spørsmål på grunn av «netthat»

5

POLITIKK En ny undersøkelse viser at nesten halvparten av politikerne i Norge unngår å uttale seg om sensitive spørsmål som innvandring, klima og likestilling på grunn av «netthat».

Monica Mæland. Foto: Kjetil Ree (CC BY-SA 3.0)

No hate, en organisasjon som motarbeider såkalt netthat, har gjennomført en undersøkelse blant politikere i Norge om hvordan de påvirkes av «netthat», det vil si at folk sier sin oppriktige mening til dem. 1 492 tillitsvalgte har deltatt i undersøkelsen.

Anne Authen, lederen for No hate, påpeker at 60 prosent av politikerne opplever at samfunnsdebatten er preget av personangrep fremfor saklighet. Ca. 50 prosent unngår sensitive spørsmål som innvandring, religion, klima, miljø, seksuell legning, likestilling og by- og landsbypolitikk. 40 prosent av lokalpolitikerne har vært utsatt for såkalt netthat og 20 prosent av disse har valgt å gi avkall på sine seter i forkant av høstens kommunevalg.

Arbeiderpartiet har nylig kommet med et lovforslag i Stortinget om at såkalt netthat skal kunne straffes med bøter. Monica Mæland (H), som er kommunal- og moderniseringsminister, er åpen for diskusjon om dette, men mener samtidig at forslaget er «utfordrende fordi mye må overlates til tolkninger» og at «mange hatefulle ytringer allerede er forbudt gjennom straffeloven».

VG som har publisert denne nyheten har blant mange kommentarer i kommentarfeltet fått disse:

– Kanskje føre en politikk som ikke gjør folk desperate og setter landet i fare fordi man syntes det føles bra da?

– Jeg mener at dette har politikerne det aller meste av ansvaret for. Vi kan se på historien. Når folk føler seg overkjørt og ikke hørt av de som styrer, ja da får vi slike tilstander.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tony
Tony
2 år siden

Disse politikerne i dette landet burde ikke bli kalt politikere engang de
Ødlegger mer i sitt land en dem gjør det bra.

Folk som styrer et land og gjør ting være en bedre burde ikke
Lenger jobbe der slik er det i de fleste yrker men politikere slipper
unna dette.?

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Det er – minst – to forhold som må vurderes her; det ene er dagens mediesituasjon, der alle(?), fritt)?), kan ytre seg om hvasomhelst på sosiale medier, i kommentarfelt, osv. Det andre er at kvinner har fått innpass overalt, også i politikk og samfunnsliv. Kvinner ønsker helst å bli likt, at vi alle skal være «snille» med hverandre, og når de opplever at de ikke nødvendigvis blir likt eller at noen er «slemme», blir de såret og krenket, og trekker seg gjerne tilbake. En del menn er også lik kvinner, og tåler dårlig at det blir varmt på kjøkkenet, bokstavelig… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Der ser man konsekvensen av denne gummiparagrafen som globalistene har innført. Folk tør snart ikke være uenig.

#HatErIngenKriminalitet

Roar
Roar
2 år siden

De innskrenker meningskorridoren og sprer frykt i folket med nye lover. Velkommen til diktaturet Norge.

Espen
Espen
2 år siden

Når man ikke lenger tør å si hva man mener, rett fra levra, i frykt for å bli sendt til gulag, da vet man at det kanskje er noe i det når folk sier at Norge er den siste Sovjet-stat.