Hjem Nyheter Norge Politikere vil gi “flyktninger” rabatt på bussen

Politikere vil gi “flyktninger” rabatt på bussen

MASSEINNVANDRING I Rogaland vil politikere fra Kristelig folkeparti gi såkalte flyktninger rabatt på bussen. Lars Petter Einarsson ved gigantmottaket på Forus anser det bør være gratis. Bussen går jo uansett, mener han.

buss

Håkon Faarlund Hetland fra Kristelig folkeparti (KrF) i Rogaland mener asylsøkere bør få rabatt på bussen. Dette da det ifølge ham er utrolig viktig for integreringen at asylsøkerne får kjørt mye buss rundt i fylket.

– Vi bør se på mulighetene for rabattordning, på lik linje med den studenter og pensjonister har. Asylsøkerne har dårlig økonomi, men har et behov for å komme seg ut av mottaket og rundt i regionen, forteller han til NRK.

Bør være gratis

Kommunikasjonsansvarlig ved gigantmottaket på Forus, Lars Petter Einarsson, mener politikernes forslag er for dårlig. Ifølge Einarsson bør såkalte flyktninger heller få reise gratis, ettersom «bussen går jo uansett». Han anser heller ikke at det å gi tusenvis av «flyktninger» gratis bussreiser skulle innebære tapte inntekter.

– Hva er kostnadene med å ha med noen ekstra passasjerer på bussene som går uansett? Det er ikke snakk om tapte inntekter, for flesteparten av dem vurderer ikke å ta bussen til fullpris.

Kilde:
Politikere i Rogaland vurderer bussrabatt for asylsøkere