Hjem Nyheter Norden Politimann fortalte sannheten om innvandrerkriminalitet – ble anmeldt

Politimann fortalte sannheten om innvandrerkriminalitet – ble anmeldt

ABSURDISTAN Den svenske politimannen Peter Springare har blitt anmeldt etter at han la ut et innlegg på sin personlige Facebook-side der han forteller sannheten om innvandrerkriminaliteten som herjer i hjembyen hans.

PeterSpringare
Peter Springare.

Politietterforskeren og tidligere sjef for avdelingen for grov kriminalitet i den svenske byen Örebro la nylig ut et innlegg på sin Facebook-side der han påpeker at innvandrere er overrepresentert på kriminalstatistikken og bedriver grov kriminalitet i byen.

Innlegget har i skrivende stund blitt likt over 23 000 ganger og fått over 4 600 kommentarer, de aller fleste positive og støttende. Flere roser politimannen for at han taler sannheten og han har blant annet fått støtte fra andre anonyme politimenn.

Dette falt naturligvis ikke i smak hos de politiske korrekte kreftene i Sverige og den svenske kriminologen Helena du Rées skriver på Twitter at hun liker svært dårlig at gjerningsmennenes etniske bakgrunn belyses på denne måten. Lokalavisen
Nerikes Allehanda har også startet en personforfølgelse av den tidligere politisjefen på grunn av hans uttalelser.

Nå bekrefter politisjefen i Örebro, Bo Andersson, at politiet har startet etterforskning av Springare ettersom han kan ha begått en forbrytelse da han skrev Facebook-innlegget sist fredag.

Kilder:
Polisutredaren Peter Springare anmäld till särskilda åklagarkammaren
Erfaren polisutredare i Örebro anmäld för Facebook-inlägg