Hjem Nyheter Politimann knivstukket i Sverige

Politimann knivstukket i Sverige

FLERKULTUR En politimann ble torsdag morgen knivstukket i nakken på Medborgarplatsen i Stockholm. Ifølge politikilde skal gjerningsmannen være en marokkansk innvandrer.

Ved 10:30 tiden torsdag morgen ble en politimann knivstukket i nakken da han patruljerte sammen med en annen kollega. Hendelsen skal ha oppstått på Medborgarplatsen i Stockholm der en rekke såkalte flyktninger har sitte-streik.

Gjerningsmannen skal ha sneket seg opp bak de to patruljerende politimenn og knivstukket den ene politimannen i nakken. Kollegaen løp deretter etter gjerningsmannen og fikk pågrepet vedkomne. Angrepet beskrives som helt uprovosert, og gjerningsmannen er nå siktet for drapsforsøk.

– Man blir jo sjokkert, det gikk utrolig fort. Plutselig kom det massevis av politifolk fra alle kanter. Også så jeg en politimann som satt på knærne, han hadde blod i nakken eller på skuldrene, det er vanskelig å si, forteller et vitne som jobber like ved.

Svenske medier hemmeligholder som vanlig etnisitet og alder når det kommer til forbrytelser begått av utlendinger, men ifølge en politikilde skal gjerningsmannen være marokkansk. Et vitne beskriver også gjerningsmannen som en person rundt 30 årene.

– Jeg kom opp fra t-banen da politiet kom forbi med en person. Han så ut til å være i 30-årene, forteller et kvinnelig vitne.

Kilde: Én mistenkt for drapsforsøk etter at politibetjent ble knivstukket i Stockholm
Poliskälla: Marockanskt gatubarn knivhögg polisen vid Medborgarplatsen