Hjem Nyheter Norden – Politimannen skulle «hjelpe meg» – endte med voldtekt

– Politimannen skulle «hjelpe meg» – endte med voldtekt

0

POLITIVOLD En ung kvinne forteller om hvordan den rasefremmede Skellefteå-betjenten Christoffer Lindberg forfulgte og voldtok henne.

Politimannen Christoffer Lindberg (831010-7415) er mistenkt for voldtekt. Foto: Facebook.

Vår søsterside Nordfront rapporterte nylig om at en politimann i Skellefteå er mistenkt for å ha voldtatt en ung kvinne. Ifølge lokalmedias rapportering skal hans kolleger ha måttet bryte opp døren til boligen hans ved pågripelsen, idet han nektet å åpne.

Politimannen ble anholdt, men ikke pågrepet av uklare årsaker. Dette er dog ikke uvanlig når politibetjenter mistenkes for alvorlige lovbrudd, trolig ettersom fengslingsbegjæringer i Sverige blir offentlig informasjon.

Nordfront kunne på tross av dette avsløre at den mistenkte voldtektspolitimannen heter Christoffer Lindberg og jobber hos politiet i Skellefteå, selv om han nå ikke er i tjeneste med tanke på utredningen. Han bor med kone og barn i et lokalsamfunn rett utenfor Skellefteå sentrum.

Til Nordfront har kvinnen som har anmeldt Lindberg fortalt om hendelsen. Hun kom i kontakt med ham da hun tidligere hadde misbrukt narkotika. Hennes besteforeldre kontaktet da politiet for at hun skulle få hjelp, hvorpå politiet sendte Christoffer Lindberg for å ta henne på fersk gjerning når hun kjørte bil.

Han skysset henne til enhet for rusavhengighet på den psykiatriske klinikken i Skellefteå for prøvetaking.

 

Christoffer Lindberg ikledd uniform i Skellefteå sentrum.

En tid senere oppsøkte Lindberg kvinnen på jobben hennes, der han kom med et tilbud.

– Du kommer til å dømmes for mindre narkotikalovbrudd og rattfyll. Men legg meg til på Snapchat, så skal jeg fortelle hva du skal si for at du skal få så liten straff som mulig, lovte han.

På Snapchat fortsatte kontakten med komplimenter og seksuelle invitasjoner. ”Rumpen din var så fin da du lå på psykiatrisk”, skal han blant annet ha skrevet.

En tid senere støtte den unge kvinnen på Christoffer Lindberg på en kro i Skellefteå. Lindberg var da ikke i tjeneste og ba henne slå følge med ham for å ”ta en røyk”. Men i stedet tok han henne med ut på landsbygden utenfor Skellefteå i sin private bil der han gjorde seksuelle tilnærmelser som ifølge kvinnen endte med et frivillig samleie.

Bilen som politimannen Christoffer Lindberg skysset den unge kvinnen i. Foto: Facebook.

Hun kom dog til å anmelde ham for seksuell utnyttelse da hun mener å ha stått i et avhengighetsforhold til ham som politibetjent som håndterte saken hennes.

Etter dette valgte hun dog å blokkere den stadig mer frempå Lindberg, som i hennes omgangskrets er kjent for sine upassende kontakter med unge kvinner. Det ryktes også, ifølge kvinnen, at han selv bruker narkotika, og til henne skal han ha erkjent at han har «vært rampete» innimellom.

«Er du sikker på at du har blitt voldtatt?»

Lindberg lyktes til slutt med å kontakte den unge kvinnen og uttrykte at han «må prate med henne». Til slutt skal hun ha gått med på det, og budt ham hjem til boligen sin. Da de satte seg ned skal hun ha sett ham i øynene og uttrykt «jeg vil absolutt ikke ha sex med deg» to ganger. «Jeg vil bare prate», fortsatte hun.

– Men han hadde ingenting å prate om, forteller kvinnen til Nordfront.

I stedet voldtok han henne i boligen hennes. Straks etterpå forlot han plassen, hvorpå kvinnen ringte 112 for å fortelle at hun hadde blitt voldtatt av en politimann.

– Dere må hjelpe meg, jeg har blitt voldtatt av en politimann, skal kvinnen ha sagt til en kvinnelig nødoperatør.

Operatøren skal da ha ledd.

– Men du slapp ham jo inn? Er du sikker på at du har blitt voldtatt?

Den unge kvinnen la da på røret og ringte 112 igjen, hvorpå ambulanse og politi fra Luleå kom til leiligheten hennes. Hun fikk gjennomgå en undersøkelse på sykehus, en såkalt rape kit, og ble avhørt om hendelsen.

Den unge kvinnen er rystet etter hendelsen, men har det etter omstendighetene bra. Hun sier at hun har lav tiltro til rettsvesenet og politiet og vil derfor at hennes fortelling blir kjent.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg