Hjem Nyheter Norden Politimenn måtte flykte fra asylmottak

Politimenn måtte flykte fra asylmottak

SVERIGE Ti politimenn måtte nylig flykte fra et asylmottak i Västerås på grunn av en svært truende stemning. Jeg var mentalt forberedt på å sloss for mitt liv, forteller en politimann.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Det var på onsdag kveld i forrige uke at politiet ble tilkalt til asylmottaket Signalisten i Västerås i Sverige. Migrationsverket (svenske Utlendingsdirektoratet) behøvde hjelp da en rekke personer skulle flyttes til et annet mottak. Underveis mottok politiet melding om at stemningen var veldig amper.

Da politiet ankom stedet skal situasjonen ha eskalert. En politimann uttaler i politiets rapport at en stor gruppe asylsøkere stod i en trang korridor og skrek og viftet med knyttede never.

– Det kommer også flere mennesker bak oss. Jeg var mentalt forberedt på å sloss for mitt liv. Vi var nå ti politimenn i den trange korridoren. Jeg hørte noen rope at det finnes en nødutgang.

Ifølge politimannen var det utelukkende på grunn av en hundefører at politiet i det hele tatt kom seg frem inne på mottaket. Samtlige ti politimenn flyktet til slutt ut nødutgangen.

Kilde:
Poliser tvingades fly från asylboende