Hjem Nyheter Utenriks Politimyndighet trenes i «holocaust-bevissthet»

Politimyndighet trenes i «holocaust-bevissthet»

 USA  Politiet i Tampa gjennomgår nå «Holocaust awareness training». Opplegget gjennomføres av jødisk makt-organisasjonen Anti-Defamation League (ADL).

tampa_police-holocaust-640x352

I staten Florida blir politiet i byen Tampa den første politimyndigheten i USA til å gjennomgå kurs i såkalt holocaust-bevissthet. En utdanning som FBI og andre føderale myndigheter har måttet gå igjennom i flere tiår. Kurset ledes og gjennomføres av sionistorganisasjonen Anti-Defamation League (ADL).

Tampas politisjef Jane Castor mener det er bra at politiet lærer seg om «holocaust» for å bli bedre politimenn.

– Vi vil ganske enkelt understreke for politimennene hva deres yrke handler om og se til at de tjener konstitusjonen og allmennheten, og ikke engasjerer seg i noens personlige ideologi eller overbevisning.

I anledning kurset har de ansatte fått reise til flere holocaust-museum. En av disse reisene har gått til Russland og et holocaust-museum i St. Petersburg. Der lærte politimennene at andre politimenn var delaktig i «holocaust», og at det kan hende igjen.

– Disse soldater og politimenn i Tyskland hadde også et valg. Om en del mennesker hadde gjort andre valg tidlig, hadde det kanskje fått en annen slutt, forteller politimannen Jason Krajnyak.

Krajnyak forteller at han har vært «ivrig etter å komme hit» og er glad for å ta del i utdannelsen. Etter rundturen på museet holdt ADLs Hava Holzhauer en tale hvor hun fortalte målet med reisen.

– Vi minnes for å se til at det ikke hender igjen.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilde:
Tampa Police first law enforcement agency in the state to get Holocaust awareness training