Hjem Nyheter Politisk korrekthet er kostbart for medisinutdanningen

Politisk korrekthet er kostbart for medisinutdanningen

USA Opptakskriterier styrt av «politisk korrekthet» trekkes frem som årsaken til at UCLAs medisinske utdannelse, gjennom sin fallende rangering, ser ut til å være i ferd med å miste sin gylne glans fullstendig.

Jennifer Lucero, assisterende dekan ved opptaksenheten ved UCLAs David Geffen School of Medicine. Foto: UCLA.

Tidligere en av de høyest rangerte medisinske skolene i verden, David Geffen School of Medicine, ved University of California Los Angeles (UCLA), har falt betydelig nedover på U.S. News & World Reports rangeringsliste for medisinsk utdanning og forskning.

Washington Free Beacon skrev på torsdag om hvordan Jennifer Lucero, assisterende dekan ved opptaksenheten, i 2021 ble rapportert å ha blitt rasende da en tjenestemann ved enheten stilte henne noen spørsmål angående opptak av en svart student, hvis karakterer og testresultater lå langt under skolens gjennomsnitt.

Så du visste ikke at afroamerikanske kvinner dør i en høyere grad enn alle andre, skal Lucero ha gitt til svar, og argumenterte deretter for at søkerens karakterer ikke burde ha betydning, og at skolen trenger folk som denne studenten.

Offentlige skoler i California får, i henhold til statlig lov, ikke lov til å vurdere søkernes rasetilhørighet i opptaksprosessen. Derfor skal Luceros reaksjon ha fått noen av opptaksoffiserene til å føle seg ukomfortable, og en av dem skal ha kalt kommentaren hennes «upassende».

«Rasemangfold til enhver pris»

I en serie klager til etterforskere ved universitetets diskrimineringsforebyggende kontor sier fakultetets medlemmer at «mangfold har blitt prioritert over meritter» i opptaksprosessen over flere år, noe som forklares å ha resultert i et synkende kunnskaps- og ferdighetsnivå for studentene, som nå sliter hardt med å takle utdanningen.

Innen tre år etter Luceros ansettelse i 2020, falt UCLA fra 6. til 18. plass på U.S. News & World Reports rangeringsliste for medisinsk utdanning og forskning. Og i noen av årskullene, hvis studenter hun godkjente, strøk mer enn 50 prosent av studentene på standardiserte tester i akuttmedisin, allmennmedisin, indremedisin og pediatri.

Opptak basert på rase har forvandlet UCLA til en mislykket medisinsk skole, kommenterer en tidligere ansatt ved opptaksenheten, og fortsetter:

– Man vil så gjerne, for enhver pris, ha det der rasemangfoldet at man er villig til å ofre alt annet for å oppnå det.

Ifølge informasjon om Lucero, på skolens nettside, deltar hun «aktivt i rekrutteringen av underrepresenterte studenter til legeyrket, gjennom sitt arbeid med opplærings- og oppsøkende programmer».

Og dekanens interesser redegjøres for på denne måten:

Som lege i Chicana er hun spesielt interessert i mangfoldsspørsmål innen medisin og lokale forskjeller i tilbudet om obstetrisk helsehjelp til fargede kvinner.

«Medisinsk utdanning mot strukturell rasisme»

På siden beskrives medisinutdanningen ved skolen som engasjert i «kampen mot strukturell rasisme».