Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Politisk trakassering fra politi under Arendalsuka

Politisk trakassering fra politi under Arendalsuka

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister fra Motstandsbevegelsen ble under onsdagen nektet å drive politisk folkeopplysning under Arendalsuka og bortvist fra byen.

Aktivister fra Rede 2 gjennomførte onsdag en fredelig flyvebladsaksjon under den politiske festivalen Arendalsuka som for tiden arrangeres i byen. Omtrent en time ut i aksjonen dukket det opp et større antall politi for å hindre at systemkritisk budskap fikk spredning blant folket.

Hendelsen har blant annet blitt omtalt i Dagbladet der det blir rapportert at politiet stilte med åtte betjenter og at årsaken til at aktivistene ble bortvist var fordi de delte ut informasjonsmateriell.

Frihetskamp har vært i kontakt med sjef for Rede 2, Jan-C. Pedersen, for å høre hans kommentar om hendelsen:

Hei Jan. Kan du fortelle hva som skjedde i dag?
– Aktivister fra Rede 2 møtte i dag opp på Arendalsuka for å dele vårt politiske budskap med almenheten. Aksjonen var godt i gang og foregikk helt uten problem før det plutselig dukket opp 7-8 politibetjenter som ønsket å stoppe vårt politiske arbeid.

Hva gjorde politiet?
– De krevde blant annet personalia og opplysninger av samtlige aktivister, selv om de har god oversikt over hvem vi er. Vi fikk deretter beskjed om at vi var bortvist fra byen og ble  eskortert bort fra festivalen som i prinsippet skal være åpent for alle. Politiet fikk beskjed om aksjonen i godt tid før den startet men påsto likevel at vi ikke hadde gitt beskjed.

Hvordan vil du beskrive stemningen på plass før politiet dukket opp?
– Helt rolig. Ikke noe spesielt utover det vanlige ved slike aksjoner. Mange smilte og takket for flyveblad, mens andre ble sure og ville diskutere litt, men det oppstod aldri noen truende situasjoner.

Hvordan reagerte publikum på politiets håndtering?
– Jeg så at mange fikk hakeslepp når politiet møtte opp så mannsterke bare for en mindre gruppe nasjonalsosialister som står og deler ut flyveblader. Min oppfattelse av situasjonen var at politiet gjorde dette for å skremme publikum.

Det kommer også meldinger om at SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) også ble nødt til å forlate Arendalsuka. Har du noen opplysninger om hva som skjedde?
– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vi hørte på plass at et par innvandrerungdommer hadde yppet til bråk med SIAN-representanter og at politiet hadde dukket opp. Jeg så senere i Agderposten om at ordføreren i Arendal skal ha bedt SIAN pakke sammen sakene sine.

Takk for intervjuet! En siste kommentar?
– Dette er ikke det siste Arendal har sett av oss!

Se bilder fra aksjonen nedenfor: