Hjem Nyheter Polititjenestemenn i Sverige dømt – fant på kriminelle anklager og brøt seg...

Polititjenestemenn i Sverige dømt – fant på kriminelle anklager og brøt seg ulovlig inn i bolig

0

FORBRYTELSE To polititjenestemenn er dømt til ett års fengsel for falsk anklage og unødig vold etter å ha brutt seg inn hos en russisk mann i Skåne.

Foto: Nordfront.

Det var den 13. mars i fjor at politiet ble varslet til en bolig i Landskrona i Skåne. En kvinne varslet at mannen hennes var sterkt beruset og oppførte seg dårlig, og hadde forlatt boligen sammen med hennes to tenåringsbarn. Kvinnen syntes det var ubehagelig at han var så full, dog hadde han ikke vært voldelig eller truende.

To polititjenestemenn, Alexander Maric (31) og Herman Löthner (25), rykket ut til boligen og banket lenge på døren, men mannen som var russisk nektet å åpne døren. «Dere har ikke rett til å komme inn her», ropte han gjennom døren.

Etter en stund bestemte polititjenestemennene seg for å sparke inn døren og arrestere mannen.

Løgnene ble fanget på film

I en overvåkingsfilm fra innsiden av gangen i boligen kan man se politiet bruke pepperspray mot mannen flere ganger, og sparker ham når han har lagt seg på gulvet. Polititjenestemennene høres også diskutere hvordan de skal begrunne pågripelsen, der de kommer til at mannens beruselse ikke er nok til å legitimere deres voldsomme handling. I stedet dikter de opp at mannen skal ha truet politiet.

«Vi arresterer ham for noe, eller…jeg vet ikke», sa en av politimennene. «Vi skriver trusler mot tjenestemann, vi tar det, vi sier at han truet med å drepe oss …», fortsetter de.

Overvåkingsfilmen fanger opp politiets diskusjoner om hva de i ettertid skal anklage mannen for, men ingen trusler mot politiet er dog å se eller høre.

Senere på Whatsapp skrøt Alexander Maric til to andre politimenn at han hadde brukt tåregass på russeren.

«Var med å tømme OC (tåregass) på en russer, haha. Kommer til å bli så rapportert», skrev Maric til politimennene, hvorpå en av dem svarer:

«Haha, braaa. Neida, ikke av en jævla russer».

Mister jobben og blir dømt for flere forbrytelser

Lund tingrett vurderer at politiet ikke handlet korrekt og dømmer dem nå til ett års fengsel hver for falsk anklage og ulovlig inntrang. Strafferammen utgjør egentlig 1 år og fire måneders fengsel, men tingretten mener det ikke trengs full straff ettersom polititjenestemennene mister jobben.

De må i tillegg betale 100 000 SEK i erstatning til mannen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg