Hjem Nyheter Globalt Populært nettsamfunn utestenger nasjonalister

Populært nettsamfunn utestenger nasjonalister

SENSUR Det populære nettsamfunnet Reddit, som gir brukere mulighet til å starte egne grupper der de poster lenker, har bestemt å utestenge den nasjonalistiske gruppen r/altright.

Censorship
Foto: Jennifer Moo, CC BY-ND 2.0, Flickr.

Den nasjonalistiske gruppen r/alright har hatt en voldsom vekst på nettsamfunnet i kjølevannet av Trumps valgseier, men også med tanke på paradigmeskiftet som er i gang i den vestlige verden. Dette falt tydeligvis ikke i smak hos politiske korrekte moderatorer som denne uken bestemte seg for å utestenge gruppen.

LES OGSÅ: Twitter sensurerer systemkritikere

I respons har utestengte brukere opprettet en ny gruppe på den konkurrerende plattformen VOAT – som markedsfører seg som et alternativ som verdsetter ytringsfrihet. Reddit har flere ganger tidligere blitt kritisert å sensurere brukere og utestenge grupper, noe som har ført til en brukerflukt fra tjenesten. Venstreekstreme på nettsamfunnet har selvfølgelig ønsket nyheten velkommen, men ser tydeligvis ikke ut til å forstå at ytringsfrihet og fri utveksling av ideer er svært populært blant unge mennesker på Internett og at tjenester som Reddit kommer i det lange løp til å tape stort på sensur.