Hjem Nyheter Populistiske Italia støtter ikke regimeskifte i Venezuela

Populistiske Italia støtter ikke regimeskifte i Venezuela

2

VENEZUELA Mens EU har gitt støtte til den USA-støttede høyrekandidaten Juan Guaido stiller det populistisk styrte Italia seg nøytralt i spørsmålet.

Til venstre veststøttede Juan Guaido. Til høyre Russlandvennen Nicolas Maduro.

Forrige uke annonserte Den europeiske union (EU) at de støtter et regimeskifte i Venezuela, der den USA-støttede høyrekandidaten Juan Guaido nylig utropte seg til stedfortredende president i stedet for den folkevalgte sosialisten Nicolas Maduro.

Foruten EU og USA har Guaido også fått støtte fra de søramerikanske naboene Columbia og Jair Bolsonaros Brasil. Den sittende presidenten Maduro har i sin tur fått støtte fra blant annet Russland, Kina, Tyrkia, Iran, Cuba og Bolivia.

Alle EU-landene stiller seg dog ikke bak hetsen mot Venezuelas regjering. På fredag sa nemlig Italias innvandringskritiske og populistiske viseutenriksminister Manlio Di Stefano at han vil unngå et nytt Libya med blodig borgerkrig som følge.

– Vi må stoppe dette fra å skje i Venezuela, sa Di Stefano.

Han påpeker videre at Italia er fullstendig imot å blande seg inn i andre lands interne anliggender.

Italias nye regjering har tidligere utmerket seg for sin forholdsvis pro-russiske innstilling, der de blant annet anser at EUs sanksjoner mot landet bør oppheves.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Det er komplett idioti for oss hvite å blande oss inn i de greiene der nede. Disse bananrepublikkene er totalt bastardisert og vil fortsette å være en katastrofe uansett hvem som styrer der nede.

La dem ordne opp selv!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

(((Globalistene))), som angivelig sverger til folkeretten og FN-konvensjonene om ikke-innblanding og suverenitet, blander seg inn når det passer dem og når de ser sine interesser truet. Og de appellerer til «menneskerettigheter» og «demokrati» når de ser for seg å erstatte en folkevalgt president for å oppnå regimeendring. Hykleriet er åpenbart for alle med øyne å se og ører å høre. La hver nasjon og hver stat ordne opp i sine indre anliggender, uten innblanding! Vi bør ha lært leksen fra Irak, Syria og Libya, osv.