Hjem Nyheter EU-kommisjonens president truer italienerne før søndagens valg

EU-kommisjonens president truer italienerne før søndagens valg

EU Dersom italienerne stemmer på «feil» regjering under søndagens valg, kan EU «iverksette tiltak» på samme måte som mot Ungarn. Dette melder EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen.

Bilde: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Foto: European Parliament (CC BY 2.0)

Nylig anbefalte EU-kommisjonen at en stor del av EU-bistanden til Ungarn tilbaketrekkes på grunn av påstått korrupsjon og at man ikke velger «normene» til den globalistiske unionen. Forslaget forventes å bli stemt gjennom av et flertall av EU-landene.

Når italienerne går til valgurnene på søndag, bør de ifølge EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen være klar over at det samme kan skje med dem. Dette fordi det høyrepopulistiske partiet «Italias brødre» ser ut til å kunne danne en regjeringskoalisjon etter valget.

– Hvis ting går i en problematisk retning – jeg har nevnt Ungarn og Polen – så har vi verktøy, sier von der Leyen, sitert av Reuters.

Lederen for Lega-partiet, Matteo Salvini, kaller EU-sjefens handlinger «skammelige».

«Hva er dette, en trussel? Respekter det italienske folks frie, demokratiske og suverene valg!» skriver Salvini på sin Twitter.

Den nykonservative van der Leyens utspill kommer til tross for at partiene i den foreslåtte regjeringskoalisjonen signerte en felles erklæring i august om at de har til hensikt å forlate sin EU- og NATO-opposisjon og samarbeide med USA i sanksjonskrigen mot Russland.

«Italia er en komplett del av Europa», beskriver partene og lover at landet videre vil bli en del av «europeisk integrasjon».