Hjem Nyheter Norge Pride-flagg destrueres over hele landet – Ap-minister misfornøyd

Pride-flagg destrueres over hele landet – Ap-minister misfornøyd

MOTSTAND Regnbueflagg blir destruert over hele landet. Flaggene blir konfiskert og destruert gjennom å bli tent på, tilgriset og skjært opp. Kultur- og likestillingsministeren er lite fornøyd.

Foto: Frihetskamp.net.

Flere regnbueflagg over hele landet har blitt konfiskert og destruert den siste tiden. Flaggene blir tatt ned og blir blant annet tent på, tilgriset og skåret opp. Det er skoler og borettslag som har funnet flaggene sine destruert – noen skal ikke ha fått henge i mer enn noen timer. Dette skriver NRK.

Torsdag skal et stort homolobbyflagg ha blitt konfiskert i Innlandet, med påfølgende destruering direktestrømmet på TikTok. Den rasefremmede kultur- og likestillingsministeren Lubna Jaffery (Ap) er en av de som fordømmer den folkelige motstanden og uttrykker at det ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre.

– Det er uakseptabelt i 2024 at folk ikke får lov å flagge med prideflagget. Det å ta ned og ødelegge flagget til noen andre, det har ikke noe med ytringsfrihet å gjøre, sier Jaffery.

Også assisterende rektor Rune Byre Gåsemyr på Bøler skole, hvor regnbueflagg har blitt destruert flere ganger over flere år, utrykker seg om hendelsen:

– Flaggene har blitt ødelagt flere ganger de siste årene. Det har skjedd på noen skoler i nærheten og i området også. Det er trist at noen tar det ned og setter fyr på det, forteller Rune til NRK.

Det antas at ikke alle tilfeller anmeldes, men Oslopolitiet har ifølge NRK mottatt stadig flere anmeldelser av flaggmotstand i 2023 og 2024. Anmeldelser av «hat mot skeive» har også økt mye de siste årene. PST aksjonerte for litt siden mot unge «ekstremister», hvorav mange uttrykket misnøye mot homolobbyen.

Motstanden mot homolobbyen har vært stor den siste tiden. Blant annet var det nylig uenighet rundt at Ålesund kommune nedla et forbud mot regnbueflagg på skoler i kommunen. En god del foreldre i Norge har også den siste tiden valgt å organisere seg mot skole-Pride og holde barna sine hjemme fra skolen under påtvungne Pride-markeringer og forkynnelse av radikal kjønnsteori.