Hjem Nyheter Norge Pride-motstand på Sørlandet – homoflagg kappet ned

Pride-motstand på Sørlandet – homoflagg kappet ned

HOMOLOBBYEN Såkalte pride-flagg har blitt fjernet i både Lillesand og Birkenes. Trist og opprørende, anser kommunepolitikerne.

Ifølge Fædrelandsvennen ble homoflagget som hang utenfor rådhuset i Lillesand, fjernet ved 17-tiden på torsdag ettermiddag. Ordfører Arne Thomassen, som besluttet at homopropagandaen skulle pryde rådhuset, er opprørt over hendelsen og mener det er ille at «folk tar seg til rette».

– Jeg synes det er ille at folk tar seg til rette og ikke lar flaggene henge i fred.

Thomassen forteller at kommunen, gjennom å la de såkalte pride-flaggene henge utenfor rådhuset, skulle markere at Lillesand var «mangfoldig og inkluderende». Noe de visstnok følte var ekstra viktig denne sommeren, ettersom Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerte mot homolobbyen i Kristiansand.

Også i Birkeland skal et homoflagg blitt fjernet fra kommunehuset. Ordfører Anders Christiansen synes det er trist at flagget er borte, og mener det burde finnes andre måter å uttrykke sin misnøye på. På kommunens Facebook-side skriver man:

– Heisingen av regnbueflagget utenfor kommunehuset har ikke gått upåaktet hen. Da de ansatte på kommunehuset kom på jobb torsdag morgen sto flaggstanga naken, uten regnbueflagget. Noen har kappet snoren og fjernet flagget i løpet av onsdag kveld eller natt til torsdag.

Da flagget ble heist uttalte Christiansen til Birkenes Avisa at markeringen var spesielt viktig på grunn av Motstandsbevegelsens demonstrasjon.

– Det er viktig for meg å heise dette flagget, og det har litt med demonstrasjonen i Kristiansand i sommer å gjøre. Det de demonstrerte mot går direkte på det regnbueflagget representerer. Sånn sett er ikke denne flaggheisinga en politisk markering, men en menneskelig markering med tanke på menneskerettighetene og den slags.

Gilbert Baker

Om homoflagget/regnbueflagget

Regnbueflagget, et symbol for den dekadente og folkefiendtlige homolobbyen, ble skapt av LHBT-aktivisten Gilbert «Busty Ross» Baker i 1978. Baker var en homoseksuell kunstner som i tillegg til å være homolobbyist, arbeidet for legalisering av marihuana.

Kilder:
Regnbueflagget til topps
Flagglina kappa
Fædrelandsvennen