Hjem Nyheter Norge Pride-uenighet i Ålesund: Skoleflagg tatt ned med tvang

Pride-uenighet i Ålesund: Skoleflagg tatt ned med tvang

ÅLESUND Innbyggerne i Ålesund responderte resolutt da en skole hadde heist et pride-flagg.

Ålesund sett fra Aksla fjell. Foto: Diego Delso (CC BY-SA)

Etter at Ålesund kommune først nedla et forbud mot pride-flagg på kommunenes skoler, snudde kommuneledelsen etter press fra homolobbyister. Det har dermed den siste uken vært tillatt på papiret for skoler å heise disse flaggene. Arbeiderpartiet, Rødt, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet de Grønne gikk så langt som å fremme et forslag om at pride-flagging skulle påbys, hvilket ble nedstemt. Bakgrunnen for flaggingen er at en lokal arbeiderparti-topp har en lesbisk datter.

Nå ser kommunenes innbyggere ingen annen utvei enn å fjerne flaggene med makt. Da Ålesund videregående skole på mandag heiste flagget mot lokalbefolkningens ønske, ble flagget noen timer senere firt ned og tildekket med materiale for å gjøre det ubrukelig.

Rektor og homoaktivist Ole Reinlund mener at det er trist at de ikke fikk lov til å beholde flagget, og har varslet at han kommer til se etter et annet flagg å henge opp.

Skolen har anmeldt inngrepet til politiet, som etterforsker saken som skadeverk. Det pågår nå en heksejakt for å finne ut hvem som har fjernet symbolet.