Hjem Nyheter Norge Prinsessen i forhold med sjaman – Kongen synes det er “hyggelig”

Prinsessen i forhold med sjaman – Kongen synes det er “hyggelig”

0

SIRKUS Prinsesse Märtha Louise har innledet forhold med en kreft-helbredende og atom-manipulerende «sjaman», som ikke helt uventet er kontroversiell. Kongen synes det er «hyggelig».

Prinsesse Märta Louises offentliggjorde nylig sin nye kjæreste gjennom et innlegg på Instagram. Hennes utvalgte er den rasefremmede såkalte new age-sjamanen Shaman Durek, også kjent som Durek Verrett, som hun nå skal på «turné» med i Danmark og Norge. Dureks far er fra Haiti, mens hans mor oppgis være fra både India og Fredrikstad. Selv sier Durek at hans slekt kommer fra Ghana.

Hendelsen diskuteres naturligvis heftig i løgnpressen og “engleprinsessen” har av enkelte blant annet blitt anklaget for å misbruke prinsessetittelen som et ledd i markedsføringen av seg selv og sjaman-showet. Visse har også stilt seg kritiske til enkelte av Dureks mange utrolige påstander som at han kan manipulere atomer, reversere alder, samt kurere kreft og andre sykdommer.

Tirsdag ankom Durek Norge for å møte den norske kongefamilien, samt opptre sammen med prinsessen. Kongen selv synes det er “hyggelig” at prinsessen har funnet seg en kjæreste.

Sjamanisme er sterkt koblet til voodoo på Haiti hvor Dureks pappa kommer fra.

Motstridende opplysninger

Durek selv har opp i gjennom årene kommet med en rekke ofte motstridende opplysninger om seg selv, sin bakgrunn, sin familie og sine påståtte overnaturlige egenskaper. Overfor den tyrkiske avisen Cumhuriyet hevder han at han som 13-åring helbredet og reddet en skolekamerat fra døden, etter han hadde falt og slått hodet. Han påstår videre at han har fått kongelig opplæring:

– Dette er en familietradisjon. Jeg begynte å praktisere da jeg var elleve år. Jeg har hatt flotte lærere som har veiledet meg til å guide mine evner, som prinsesse Susana von Radic av Kroatia, og mange andre læremestre som jeg beundrer og respekterer.

Bilde fra voodoo-seremoni på Haiti.

Verdt å merke seg her, er at Kroatia ikke har hatt en kongefamilie på over tusen år. Noe skeptikersamfunnet Vantrú også kunne avsløre, da han besøkte Island i 2016.

Til den israelske avisen Shalom forteller Durek at det er fra morssiden at han fikk sine egenskaper, og at det var hans morfar som allerede før han ble født kunne forutse at han kom til å bli “spesiell” og “sjaman”. Til andre aviser er derimot rollene byttet om, og at det er fra farssiden – et slags haitisk sjamandynasti – at han har fått sine egenskaper.

Voodoo-utøver bærer en død geit under voodoo-seremonien Fet Gede på Haiti.

Overfor Maranda Pleasant Media sier Durek at han begynte sine sjaman-studier da han var tolv. Overfor Man Magasin derimot hevder han at han lærte om sjamanisme allerede da han var to, men at han forstod det først da han var fem.

– Jeg var bare to år da jeg lærte hva det vil si å være en sjaman, men jeg forstod det ikke fullt ut før jeg var rundt fem. Min mor fortalte meg at hun allerede da hun gikk gravid med meg visste at jeg var et veldig spesielt barn.

Durek selv påstår at han ikke er interessert i penger, men omgir seg og lar seg stadig avbilde med dyrebare gjenstander. Han har tidligere hatt bolig blant kjendispalassene i Hollywood Hills, og tar godt betalt for sine kurs, foredrag og workshops. Han har også en bakgrunn som skuespiller, danser og modell fra tiden da han bodde i Israel.

Forutså 11. september-angrepene

Restene etter World Trade Center-tårnene, 17. september 2001.

Til avisen Time out Israel hevder Durek at han har synske evner og som bevis nevner han to eksempler. Han hevder at han en gang under et besøk med venner i Tel Aviv kunne forutse at en bombe ville gå av inne på en kafé, og at han derfor tok med vennene og dro på stranden.

11. september-angrepene visste han også om, hele to år før de fant sted, hevder han. På spørsmål fra avisen om hvorfor han ikke advarte hverken kafegjester eller amerikanske myndigheter, svarer han ganske enkelt at det ikke var hans jobb, og at han ikke hadde noe med det å gjøre.

– En bløffmaker og en drittsekk!

Da Durek i 2016 skulle holde et show på Island ble han konfrontert av et skeptikersamfunn, som kalte ham en bløffmaker og en drittsekk. Da Durek fikk greie på dette utfordret han skeptikerne til debatt, hvilket ble gjennomført med en vitenskapsmann som representant for skeptikerne. Under debatten presenterte sjamanen hovedsakelig anekdoter og tomt prat om sine “sjamanistiske evner”.

Durek avbildes gjerne med hvite kvinner, gjerne den “alternative” typen.

Ifølge Vantrú fikk de stille noen spørsmål til Durek på Facebook før deres debatt, og da bekreftet han at han kan hjelpe klienter med leukemi, men ikke med kreft som har kommet til “fjerde nivå”, men at det da er pasientens skyld ettersom disse da har “mistet alt håp”.

Bilde: Vantrú.

Nøyaktig hvordan han helbreder kreftpasienter kunne han imidlertid ikke svare klart og tydelig på. Han «går inn» i folk med «sjamanistiske teknikker» han har blitt opplært i siden han var tolv år og gjør «en omfattende analyse». Denne analysen bruker han deretter for «å rense kroppen for giftansamlinger». «Hvis du ikke har sett det er det vanskelig å beskrive», svarte Durek.

Durek hevder å få medisinsk informasjon fra leger og at han bruker pasientjournaler i sitt krefthelbredende arbeid. Han er ikke utdannet lege, men har «studert fysiologi, patologi og har jobbet med kadavre i tre år». Han har også «lært mye av leger».

Når Vantrú presser Durek om hans påståtte samarbeid med leger svarer han at «ingenting er publisert i medisinske publikasjoner enda», men at «det er mange leger som arbeider med sjamaner på jevnlig basis». Durek slettet diskusjonen på Facebook like etter.

Til den tyrkiske avisen Millyet hevder han å kunne kurere både kreft og få mennesker til å våkne fra koma, og at dette er noe han har gjennomført.

– Det er folk jeg har reddet fra kreft, og de som har kommet ut av koma og mange andre.