Hjem Nyheter Globalt Prisbelønt journalist: «USA og Norge samarbeidet om sabotasjen av Nord Stream»

Prisbelønt journalist: «USA og Norge samarbeidet om sabotasjen av Nord Stream»

3

VERDEN I en omfattende avsløring skriver Pulitzer-vinneren Seymour Hersh om hvordan CIA og den amerikanske marinen i samarbeid med Norges sjøforsvar plasserte eksplosiver på Nord Stream 1 og 2. Ordren om å sabotere de tysk-russiske gassrørene kom direkte fra president Biden.

Foto: Det danske forsvaret. Gasslekkasje på Nord Stream utenfor Bornholm.

Den 7. februar 2022 holdt president Joe Biden en pressekonferanse sammen med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz. Der lovet Biden at han skulle sørge for at det nye gassrøret Nord Stream 2 – som skulle fordoble tysk import av billig russisk naturgass – skulle tas ut dersom Russland våget å trosse hans autoritet og invadere Ukraina.

– Om Russland invaderer, det vil si at stridsvogner eller tropper krysser Ukrainas grense, kommer det ikke lenger til å finnes en Nord Stream 2. Vi kommer til å gjøre slutt på den, lød Bidens for tiden beryktede løfte.

– Jeg lover deg at vi kommer til å kunne gjøre det, presiserte Biden overfor journalister som ikke riktig kunne tro det de hørte.

Bare to dager tidligere uttrykte Bidens viseutenriksminister, den beryktede globalistjødinnen Victoria Nuland, seg på en liknende måte. Nuland er blitt pekt ut som arkitekten bak NATO-kuppet i Ukraina i 2014 samt den pågående krigen i landet. Nylig hyllet hun Nord Stream-sabotasjen helt åpent i den amerikankse kongressen.

– Jeg vil være veldig tydelig med dere i dag. Om Russland invaderer Ukraina, kommer Nord Stream 2 på en eller annen måte ikke til å gå lenger, sa hun under en pressekonferanse hos utenriksdepartementet den 5. februar i fjor.

Det ingen da visste var at en hemmelig gruppe bestående av CIA-agenter og militære fra den amerikanske marinen allerede var dypt involvert i planer om å plassere eksplosiver på Nord Streams gassrør.

Dette har nå blitt avslørt av den jødiske journalisten Seymour Hersh, som publiserte resultatet av et omfattende forskningsarbeid rundt sabotasjen av Nord Stream. Hersh skrev om Watergateskandalen for New York Times allerede på 70-tallet, har vunnet flere priser og dessuten tidligere kommet med kontroversielle avsløringer. Blant annet anklaget han Barack Obamas administrasjon for å lyve om omstendighetene rundt al Qaida-lederen Osama bin Ladens død og var en av journalistene som motbeviste løgnene om at Syrias president Bashar al-Assad skulle ha brukt kjemiske våpen mot sin befolkning.

Hersh har publisert artikkelen på sin egen blogg, og den inneholder informasjon fra en kilde som har hatt direkte innsyn i den hemmelige gruppen som på Joe Bidens ordre utarbeidet en plan for hvordan man skulle kunne uskadeliggjøre ikke bare Nord Stream 2, men også Nord Stream 1.

Gruppen ble satt sammen av Bidens nasjonale sikekrhetsrådgiver Jake Sullivan. Det fantes ulike tanker om hvordan Nord Stream skulle kunne angripes – alt fra bruk av u-båter til å slippe bomber fra fly. Uansett måtte planen holdes strengt hemmelig, konkluderte CIA-representantene med.

– Dette var ikke noe for små barn. Om angrepet skulle kunne spores tilbake til USA er det en ren krigserklæring, sier en kilde med innsyn i prosessen.

Les også: Nord Stream-sabotasjen: Hvem har motivet?

Da Joe Biden helt åpent erklærte sine intensjoner rundt Nord Stream ble gruppen som planla sabotasjen sjokkert.

– Det var som å plassere en atombombe på bakken i Tokyo og fortelle japanerne at vi har tenkt å sprenge den. Planen var at valgmuligheten om å gjennomføre planen skulle finnes etter invasjonen, og ikke at den skulle annonseres offentlig. Enten skjønte ikke Biden dette, eller så ignorerte han det, sier Hershs kilde.

Men at Biden offentlig gikk ut med Washingtons intensjoner skapte en mulighet for den hemmelige planleggingsgruppen. Noen av CIA-sjefene som inngikk i gruppen tolket Bidens utspill som at dette ikke lenger var en «hemmelig valgmulighet». Det innebar at Nord Stream-sabotasjen ikke lenger ble ansett som en skjult operasjon, men i stedet som en hemmeligstemplet etterretningsoperasjon som støtte fra det amerikanske militæret.

– Det fantes ikke lenger noe juridisk krav om å rapportere om operasjonen til kongressen. Alt man måtte gjøre nå var å bare gjøre det, samtidig som det skulle holdes hemmelig, forteller kilden.

Norge går an å stole på

Ganske snart ble det besluttet at dykkere fra marinen skulle brukes for å plassere eksplosiver på gassrørene. USA har allerede en håndfull militærbaser i Norge, blant annet en ny ubåtbase. Man har dessuten levert en flåte P8 Poseidon patruljefly til Norge og bygget ut en norsk flybase, hvilket Norge gjengjeldte med å klubbe gjennom en såkalt SDCA-kontrakt som gir USA juridisk jurisdiksjon over amerikanske soldater som begår forbrytelser i Norge, så vel som norske statsborgere som mistenkes for lovbrudd mot amerikansk nærvær.

Dette sammen med at den fanatisk antirussiske nordmannen Jens Stoltenberg leder NATO som generalsekretær gjorde at man så Norge som et perfekt land å bruke som base for operasjonen. Man anså også at norsk sikkerhetstjeneste og militær skulle være samarbeidsvillige og i stand til å holde operasjonen hemmelig.

– De hater russere, og det norske sjøforsvaret var fullt av utmerkede sjømenn og dykkere med flere generasjoners erfaring med uhyre lønnsom olje- og gassutvinning i havet, forteller kilden.

I mars møtte representanter fra den amerikanske planleggingsgruppen personer fra den norske sikkerhetstjenesten og sjøforsvaret i Norge. Sjøforsvaret regnet raskt ut at det perfekte stedet å plassere eksplosiver på var noen kilometer utenfor Bornholm. Man besluttet at dykkerne skulle operere fra et norsk Alta-mineryddingsfartøy og plassere C4-sprengstoff dekket av betong på gassrørene.

Det svenske forsvaret ble informert

For å unngå å oppdages av den danske og svenske marinen valgte man å «informere» personer i de respektive forsvarenes hierarki om at noen slags hemmelig aktivitet skulle skje utenfor Bornholm, som ikke skulle rapporteres videre. Man valgte ut personer med myndighet til å feie slike observasjoner under teppet.

– Hva de fikk vite og hva de visste var bevisst forskjellig, forteller Hershs kilde.

Man valgte å legge operasjonen under NATO-øvelsen BALTOPS 22, som skulle holdes i juni, da hele Østersjøen skulle kry av NATO-skip. Den amerikanske sjette flåten ble overtalt til å ta en «forsknings- og utviklingsøvelse» utenfor Bornholm med i programmet. Der skulle NATO-dykkere øve på å plassere miner og senere bruke teknologi for å oppdage og tilintetgjøre minene.

Sprengstoffet skulle plasseres av amerikanske dykkere på slutten av øvelsen sammen med en 48-timers tidtaker, slik at både amerikanerne og nordmennene skulle være langt borte ved den første eksplosjonen.

Dette likte dog ikke Biden, som anså at 48 timer var for nært innpå øvelsen. I stedet måtte man i siste sekund utvikle en plan for å detonere sprengladningene på avstand. Problemet var å finne et signal som var både unikt og kraftig, slik at bakgrunnslyd fra havet ikke skulle aktivere sprengladningene. Til slutt valgte man å bruke en hydrofonbøye som ble sluppet ned av det norske sjøforsvaret fra et fly den 26. september. Signalet forplantet seg i havet, og bare timer senere eksploderte tre av de fire sprengladningene på Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Tyskland har allerede begynt å akseptere sannheten

I etterspillet har media i Vesten valgt å som vanlig agere megafon for makten gjennom å tvilløst peke ut Russland som skyldig i sabotasjen av sine egne gassrør. I Sverige, Danmark og Tyskland har man innledet etterforskninger hvor man til viss grad har samarbeidet, men har nektet å dele noen av sine funn med Russland.

I andre deler av verden og blant frittstående medier i Vesten så man dog ganske raskt det åpenbare: at USA og NATO måtte stå bak. Dette skrev eksempelvis Nordfront i en artikkel straks etter hendelsen.

Nylig gikk politiadvokaten som leder den tyske etterforskningen ut og meddelte at man ikke hadde funnet noe som tyder på russisk innblanding i sabotasjen. I en artikkel i The Times har anonyme tyske politikere forklart at man har begynt å innse at en alliert stat kan ligge bak. Når en opposisjonspolitiker i det føderale parlamentets sikkerhetskomité begjærte ut informasjon om Nord Stream fikk hun vite at den var blitt hemmeligstemplet for å beskytte Tysklands relasjon til «allierte lands etterretningstjenester».

Tyskland har som kjent blitt rammet verst av sabotasjen, som dog har ført til økte energipriser og inflasjon i hele Europa. Sørgelig nok har det også lenge vært kjent at CIA «informerte» Tyskland om at man hadde opplysninger om et planlagt angrep mot Nord Stream bare uker innen eksplosjonene. Da CIA-advarselen kom hadde man altså allerede plassert sprengstoff på gassrørene.

I USA har ikke bare Victoria Nuland hyllet sabotasjen. USAs jødiske utenriksminister Anthony Blinken forklarte kort etter eksplosjonene for et samlet pressekorps at det fantes mye for USA å dra nytte av etter det som hadde skjedd.

– Det er en fantastisk mulighet til å en gang for alle stoppe avhengigheten av russisk energi og dermed ta fra Vladimir Putin våpeniseringen av energi som et middel for å fremme sine imperialistiske ambisjoner. Det er veldig viktig, og det byr på en enorm strategisk mulighet for de kommende årene, men for tiden er vi besluttet på å gjøre alt vi kan for å forsikre oss om at konsekvensene av alt dette ikke lander på borgerne i våre land, eller for den saks skyld, rundt omkring i verden, sa Blinken i september i fjor.

Hershs kilde kommenterer også Bidens beslutning om å beordre den største terroraksjonen mot sivil infrastruktur i moderne tid.

– Jeg må erkjenne at fyren har ryggrad. Han sa at han skulle gjøre det, og han gjorde det.

På spørsmål om hvorfor Russland ikke har besvart angrepet svarer kilden av russerne kanskje vil ha muligheten til å gjøre noe liknende mot USA.

– Det var en vakker historie. Bak den var en hemmelig operasjon som lot eksperter på feltet bruke utrustning som benyttet seg av et hemmelig signal, sier kilden.

– Den eneste feilen med den er beslutningen om å gjennomføre den.

Det hvite hus besvarte kun Seymour Hershs kontaktforsøk med en epostmelding der man hevdet at «dette er falskt og fullstendig oppdiktet». En talsperson for CIA skal ha svart nesten ordrett likt gjennom å skrive: «Denne påstanden er fullstendig og grunnleggende falsk.»

I vestlige medier har interessen for Hershs artikkel vært bemerkelsesverdig sval. I stedet for å skrive om den kompromitterende informasjonen som fremkommer i artikkelen har man valgt å lage en nyhet om hvordan Det hvite hus og CIA nekter all innblanding. Sannheten om Nord Stream har kanskje kommet til overflaten til slutt, men løgnene ser etter alt å dømme ut til å fortsette som vanlig, samtidig som vanlige arbeidere i Europa må betale prisen med sine strømregninger.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

«..den fanatisk antirussiske nordmannen Jens Stoltenberg..» – det stemmer på en prikk med mitt inntrykk fra utallige intervjuer med denne hysterisk bablende generalsekretæren, som aldri har lært seg å snakke engelsk rimelig korrekt. Nato – og USA – vil forsyne Zelenskyregimet med alle de våpen jøden ber om, slik at krigen kan fortsette og Ukraina bli utslettet, for Russland har ikke noe å gi så lenge Vesten arbeider for et svekket og ødelagt Russland.

Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

Den søvnige Alzheimer Biden’s terroristhandlinger i såkalt ledtog med sin utvalgte #NATO Stoltenberg-disippel, og diverse landsforrædere i Norge vil medføre uante konsekvenser for salget av ræva si til #Amerikanerne, o.l.

J.H
J.H
1 måned siden

Jens Stoltenberg må stilles til ansvar for dette angrepet, helst stilles opp foran en mur og adios. Høye priser og mulig krig står på han.